BORUSSIJINI NAVIJAČI PROTIV UTAKMICA PONEDJELJKOM "To je monstruozna ravnodušnost"

BORUSSIJINI NAVIJAČI PROTIV UTAKMICA PONEDJELJKOM "To je monstruozna ravnodušnost"
Foto: Getty Images
 
NAJVATRENIJI navijači njemačkog nogometnog velikana Borussije iz Dortmunda, koji se okupljaju na južnoj tribini stadiona, takozvanom "žutom zidu", objavili su kako će bojkotirati utakmicu njemačkog prvenstva protiv Augsburga jer je zakazana za ponedjeljak, 26. veljače.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Teška srca, ali i iz uvjerenja, odlučili smo da nećemo doći na utakmicu protiv Augsburga. Ova naša odluka nikako nije usmjerena protiv kluba, ali ne možemo i ne želimo prihvatiti da se bundesligaške utakmice igraju ponedjeljkom. Organizirati utakmice u terminima kada nitko nema vremena za odlazak na stadion pokazuje monstruoznu ravnodušnost prema socijalnoj komponenti koju nogomet ima za navijače koji ovaj sport čine tako važnim. Za ligu, koja se ponosi svojim rasprodanim stadionima, utakmice ponedjeljkom siguran su put u propast", stoji u priopćenju navijača Borussije.
 
Dosad su se utakmice prve njemačke lige igrale od petka do nedjelje, no vodstvo lige odlučilo je kako će se u proljetnom dijelu ove sezone pet utakmica igrati u ponedjeljak. Kao objašnjenje za donesenu odluku navedeno je kako time postoji dan odmora više klubovima koji igraju u europskim natjecanjima u prethodnom tjednu. Prva bundesligaška utakmica zakazana za ponedjeljak je ona između Eintracht Frankfurta i RB Leipziga 19. veljače, dok bi tjedan dana kasnije trebali igrati Borussia Dortmund i Augsburg.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara