Boško Balaban - "najveći financijski promašaj u povijesti Premiershipa"

TRANSFER Boška Balabana iz Dinama u Aston Villu Internet portal grada Birminghama nazvao je "najvećim financijskim promašajem u povijesti Premiershipa", na kojem je Villa izgubila impresivnih 8 milijuna funti.

Menadžer Aston Ville David OLeary izjavio je za icbirmingham.icnetwork.co.uk kako je uprava blizu odluci o raskidanju ugovora s hrvatskim napadačem Boškom Balabanom.

Balaban je u Villu doveden u kolovozu 2001. iz Dinama, ali nije uspio zadobiti povjerenje OLearya i Grahama Taylora, koji je u svibnju 2003. napustio klub. Većinu vremena provedenog u Aston Villi Balaban je proveo na klupi. Utakmicu je započeo samo dva puta, oba puta u Kupu, a u prvenstvu je osam puta ulazio kao zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Balabanova godišnja plaća iznosila 750,000 funti godišnje, odnosno nešto više od 14,000 funti tjedno. Takva svota opterećivala je Villu, naročito ako se uzme u obzir da je OLeary nekoliko puta jasno i glasno rekao kako Balaban nema budućnosti u klubu.

Prošle sezone Balaban je posuđen Dinamu kako bi još malo "izučio zanat", a Dinamo je na sebe preuzeo plaćanje 1/14 Balabanove plaće, ostalo je isplaćivala Aston Villa.

No, ni nakon sezone odigrane u HNL-u Balaban nije našao mjesto u Aston Villi, nego je umjesto toga po povratku trenirao s Villinim juniorima.

Birminghamski portal još navodi kako je Balaban u međuvremenu izgubio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara