PREMIER LEAGUE

Boxing Day prvi put u povijesti neće biti na engleskoj televiziji

Boxing Day prvi put u povijesti neće biti na engleskoj televiziji
Foto: EPA-EFE

VODSTVO engleske nogometne lige objavilo je koja televizija će prenositi određene utakmice tijekom prosinca ove i siječnja sljedeće godine.

To je već tradicionalno razdoblje s najviše utakmica u Premiershipu, s tri kola u razdoblju od 26. prosinca do prvog dana Nove godine. No, ovo će biti prva godina u povijesti u kojoj utakmice na Boxing Day, dan nakon Božića, neće biti u prijenosu ni na jednoj zemaljskoj televiziji u Engleskoj.

Prvi put svih devet utakmica 26. i jednu 27. prosinca prenosit će streaming platforma Amazon Prime koja je dostupna putem aplikacija na mobitelima, računalima i smart televizorima. Tako će Amazon Prime, između ostalog, prenositi sudar Leicestera i Liverpoola te utakmicu između Wolvesa i Manchester Cityja, koja se igra dan kasnije. Premiership će na tom servisu debitirati 3. prosinca, a sve do 2022. godine Amazon će imati prava na svih deset utakmica Boxing Daya.

Televizijska prava na području Velike Britanije prodana su televizijama BT Sport i Sky Sport za ukupno 4,7 milijardi funti, a još se ne zna koliko je Amazon Prime platio prava na 20 utakmica ove sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara