Boysi podnijeli kaznenu prijavu protiv čelništva Dinama, građani im čestitaju!

Foto: Bruno Konjević / Cropix

TOČNO u podne u zgradu DORH-a u Gajevoj ulici u Zagrebu ušli su Bad Blue Boysi, na čelu s Danijelom Hrnjakom, naoružani kaznenom prijavom protiv rukovodstva GNK Dinamo zbog osnovane sumnje u različite malverzacije u poslovanju kluba. Boysi su platili odvjetničke usluge za sastavljanje prijave koja sadrži detalje afere "stolice", koju je ekskluzivno razotkrio Index, a spominje i oca Miljenka Sakomana, direktora Dinamovog stadiona, čija je tvrtka radila na obnovi istog.

"Ovim činom želimo podržati tijela pravne države da i na ovaj način napokon istraže neka od višegodišnjih i nekažnjenih kršenja različitih zakona ove zemlje od strane rukovodstva NK Dinamo", istaknuo je Hrnjak koji je predvodio Boyse i pri upadu na press konferenciju Zdravka Mamića prije neki dan.

Padale su međusobne prijetnje; Mamić je Hrnjaku rekao da će ga prebiti kao mačku kada ne bude u Dinamu, a on je "glavi" odgovorio da će na koljenima napustiti klub. Zbog tih riječi Hrnjak će danas u Petrovu na obavijesni razgovor, po Mamićevoj prijavi.

Kaznena prijava koju su podnijeli DORH-u obuhvaća, tvrde Boysi, kompletno vodstvo Dinama, od Mirka Barišića, Zdravka Mamića do Damira Vrbanovića te direktora nabave Dražena Miličevića.

"Još uvijek Dinamo nije objavio koliko su koštali radovi na stadionu. Kakvih deset milijuna eura!? Nisu objavili ni fakture nabave stolica, za koje tvrde da su kupljene direktno od prodavača, što je laž. Sve je išlo preko Miličevićeve firme Duo-gastronomija", ističu Boysi.

Boysi su najavili i ove akcije protiv Mamića, ali veliki zajednički prosvjed svih hrvatskih navijačkih skupina protiv Rusanove.

"Vidimo da su USKOK i DORH konačno dobili odriješene ruke da riješe probleme, očekujemo da bi se stvari mogle pomaknuti s mjesta. Često nas optužuju da imamo političku podršku SDP-a i Josipa Kregara, ali to su gluposti. Mi sve radimo zbog Dinama. A što se tiče izjava Željka Jovanovića, budućeg ministra sporta koji kaže da je Mamić bahati licemjer, nadamo se da će riječi provesti u djela i isušiti močvaru", rekao nam je Hrnjak kojem su građani dok je šetao Cvjetnim trgom prilazili kako bi mu stisnuli ruku i čestitali na akciji.

>>> Kaznenu prijavu protiv vodstva Dinama uskoro pogledajte na Indexu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara