1. HMNL

Boysi pokreću akciju. "Napunit" će prazne tribine

Boysi pokreću akciju. "Napunit" će prazne tribine
Foto: Facebook Futsal Dinamo

NAKON što se HNL vratio poslije dvomjesečne pauze, ovog vikenda nastavlja se natjecanje i u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi.

Do kraja regularnog dijela izrazito napete lige ostala su tri kola. U ligi se nalazi deset klubova, a njih osam će se plasirati u doigravanje. Svaka faza igrat će se samo na jednu utakmicu te ćemo tako dobiti novog prvaka Hrvatske u futsalu.

Futsal Dinamo u petak će biti domaćin splitskom Universitasu. Utakmica je trebala biti odigrana prije izbijanja pandemije koronavirusa, u istom tjednu kad Bad Blue Boysi slave rođendan za koji su planirali napraviti slavljeničku atmosferu na utakmici. 

Činjenica da će se barem jedno kolo odigrati bez gledatelja stavila je malonogometne klubove u probleme. Troškovi organizacije utakmica i dalje postoje, a prihoda od utakmica nema. Osim toga, ekonomska kriza mogla bi pogoditi velike sponzore u ligi. Ako bi neki od njih odlučili povući svoja sponzorstva, bio bi to udarac koji bi tek rijetki mogli podnijeti.

Bad Blue boysi su na originalan način odlučili pomoći svom klubu. Za utakmicu će prodavati "virtualne" ulaznice po cijeni od 10 kuna, a cilj je "napuniti" Dvojku Doma sportova koja ima kapacitet od oko tri tisuće mjesta. Time će osigurati klubu sredstva koja će mu svakako pomoći u periodu koji nas iščekuje. 

"Nakon nogometnog, nastavlja se i malonogometno prvenstvo, a naš klub u petak igra protiv splitskog AFCU. Nažalost, dvoranski sportovi još uvijek nisu dobili zeleno svjetlo za povratak publike na utakmice pa će u ovoj utakmici izostati podrška s tribina našim igračima.

S obzirom na to da je tek jučer donesena odluka da se ova utakmica igra bez publike, Bad Blue Boysi pozivaju navijače Dinama da naš klub podržimo makar simboličnom kupnjom "ulaznica" tj. donacija u iznosu od 10 kuna.

Neka nam cilj bude prodati 3000 ovakvih "ulaznica" i "puna dvojka" u kojoj se igra ova utakmica! To bi bila prava poruka ohrabrenja našim igračima, a dalje je onda sve na njima.

Uplatnice sa žigom Bad Blue Boysa se od danas mogu uzeti u BBB Fan shopu ili skinuti u pdf-u", stoji u priopćenju Boysa.

Futsal Dinamo je trenutno peti na tablici i želi uloviti barem četvrtu poziciju kako bi u doigravanje ušao s prednošću domaćeg terena. Universitas još uvijek nije teoretski osigurao ostanak, ali je istovremeno i dalje u borbi za plasman u doigravanje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara