Braća Sinković krenula po još jednu zlatnu medalju

Braća Sinković krenula po još jednu zlatnu medalju
Foto: Pixsell (Srđan Ilić)

BRAĆA Martin i Valent Sinković zaputili su se na 2. Svjetski kup koji će se od 21. do 24. lipnja održati u austrijskom Linzu.

Najsnažniji hrvatski veslački tandem imat će snažniju konkurenciju u odnosu na nedavno održani 1. Svjetski kup u Beogradu na kojem su osvojili prvu zlatnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara. U dvojcu bez kormilara nastupit će Talijani, Novozelanđani i Francuzi.

Na prošlogodišnjem Svjetskom kupu u švicarskom Luzernu Martin i Valent Sinković u finalu su zauzeli drugo mjesto. Prvo mjesto pripalo je Novozelanđanima Hunteru i Murrayju. Na Svjetskom prvenstvu u američkom Bradentonu braća Sinković u finalu za 34 stotinke zaostala su za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom.

Na regatu dolaze i Francuzi, odnosno braća Onfroy koja su na Svjetskom prvenstvu prošle godine zauzela četvrto mjesto.

"Veselimo se jer nas na regati očekuje maksimalna konkurencija, svi pobjednici prošlogodišnjih natjecanja. Jedva čekamo, baš među najjačima, vidjeti gdje smo u tekućoj godini. Svjesni smo da ćemo morati odveslati bolje negoli u Beogradu, ali trenirali smo za uspjeh. Vjerujem da smo spremni", poručio je Valent Sinković.

Prva utrka na rasporedu je 22. lipnja oko 10:20. Polufinale je zakazano za dan kasnije oko 11:00. Finale je, pak, zakazano za 24. lipnja oko 9:45.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara