VESLANJE

Braća Sinković nominirana za najbolju posadu godine

Braća Sinković nominirana za najbolju posadu godine
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

SVJETSKI prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara braća Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine. 

Veliko je ovo priznanje kako braći Sinković tako i treneru Nikoli Braliću koji su se našli među najboljima na svijetu još jednom dokazavši da su njihov rad i rezultati prepoznati diljem planeta.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

"Iznimno smo ponosni na ovu nominaciju, to je još jedna potvrda za sve rezultate koje postižemo i sav trud koji ulažemo tijekom cijele godine", rekao je Valent Sinković.

"Nadam se da ćemo biti izabrani po drugi put u karijeri, to je jako velika čast i predivno priznanje nakon tako lijepe sezone. Ali i ako ne budemo izabrani, velika je stvar biti nominiran među toliko vrhunskih posada", dodao je Martin.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju paraveslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetsku nagradu veslanja za održivost.

Nagrade najboljima dodijelit će se 22. studenog 2019. u Londonu kada ćemo doznati hoće li braća Sinković dobiti još jednu vrijednu nagradu u svojoj uspješnoj veslačkoj godini.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane vijeća FISA-e. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine našle su se još reprezentacije Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske. 

U konkurenciji za svjetsku veslačku mušku ekipu godine našli su se Zhiyu Liu i Liang Zhang (Kina), VALENT I MARTIN SINKOVIĆ (HRVATSKA), Oliver Zeidler (Njemačka), Paul O’Donovan i Fintan McCarthy (Irska) te Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten i Koen Metsmakers (Nizozemska).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara