Veslanje

Braća Sinković su svjetski prvaci

Braća Sinković su svjetski prvaci
Foto: Guliver Image/Getty Images; HRT

MARTIN i Valent Sinković obranili su naslov svjetskih prvaka u dvojcu bez kormilara. Uvjerljivo su hrvatski veslači slavili u finalnoj utrci u austrijskom Linz-Ottensheimu.

Vodili su od početka do kraja utrke i ciljem prošli s 3.19 sekundi prednosti ispred drugoplasiranih Novozelanđana Thomasa Murraya i Michaela Brakea. Broncu su osvojili Australci Sam Hardy i Joshua Hicks sa 7.53 sekundi zaostatka za Sinkovićima.

Braća Sinković su već nakon prvih 500 metara imali dužinu čamca prednosti ispred Novozelanđana, do polovice staze ta je prednost narasla na više od dužine i pol čamca (2.88 sekundi) ispred najbližih pratitelja, dok su treći Australci i četvrti Talijani već tada zaostajali za više od pet sekundi.

Iako je izgledalo da se u trećem dijelu staze Novozelanđani približavaju, Valent i Martin Sinković su silovitim finišem još povećali svoju prednost.

 

Šesto svjetsko zlato

Ovo je braći Sinković šesto svjetsko zlato. Ranije su po dva osvojili u dvojcu na pariće i četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom. 

Nakon osvajanja olimpijskog zlata u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016. odlučili su se na promjenu discipline i prelazak sa "scull" na "rimen" veslanje te su već 2017. godine osvojili svjetsko srebro u Sarasoti, da bi se prošle godine popeli na svjetski tron.

 

Godina u kojoj su obranili dva zlata

Za braću Sinković ovo je ukupno osmo svjetsko odličje, uz srebro iz Sarasote imaju i broncu iz četverca na pariće 2011. godine. Osvojili su i olimpijsko srebro 2012. u Londonu u četvercu na pariće.

Prije tri mjeseca su obranili naslov europskih prvaka. Bilo im je to ukupno četvrto europsko zlato.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara