Bradley: Ponosan sam na svoju momčad

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"PONOSAN sam na svoju momčad. Završili smo prvi u skupini, osvojili pet bodova i nismo izgubili utakmicu", komentirao je američki nogometni izbornik Bob Bradley nakon pobjede nad Alžirom 1:0 u 3. kolu skupine C Mundijala u JAR-u.

"Ovo je zaista poseban osjećaj. Ovi dečki su unijeli sve što imaju na terenu i nisu odustali ni u jednom trenutku. Ne možete uvijek kontrolirati loptu, niti predvidjeti kako će odskočiti, ali možete kontrolirati svoju predanost i zalaganje, a to je zaštitni znak ove momčadi", dodao je Bradley nakon što je njegova momčad izborila prvu poziciju skupine C i, uz Englesku, drugi krug natjecanja.

Amerikanci su tako zadržali obrazac dobro-loših nastupa na svakom drugom Mundijalu. Godina 1990., 1998. i 2006. ispadali su nakon prve runde, dok su 1994. prošli u drugu rundu, a 2002. čak do četvrtfinala.

Za Alžir je ovo bio treći nastup na Svjetskom prvenstvu (nastupili su još 1982. i 1986.), a sva je tri puta ispao u prvim kolima. Tako je Alžir postao već četvrta afrička momčad koja je ispala u prvom krugu premijernog Mundijala na afričkom tlu, nakon Kameruna, Nigerije i Južne Afrike.

"Mislim da je Afrika na pravom putu. Ono što nam treba je puno discipline i stabilnosti u našim momčadima i mislim da će za nekoliko godina Afrika imati neke od najboljih svjetskih reprezentacija. Rezultatom nismo razočarani. Ipak, nismo ni mogli očekivati čuda", komentirao je alžirski izbornik Rabah Saadane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara