"Branko Strupar - jedan od zaboravljenih velikana koji nikada nije postao zvijezda"

U ZANIMLJIVOM članku britanski portal sport.co.uk prisjeća se 10 zaboravljenih igrača Premiershipa; nogometaša koji su ostavili dubok trag na engleskim travnjacima, a nikada nisu postali zvijezde. Nama je svakako najzanimljivije ime Branka Strupara koje se našlo među odabranicima.

"Nakon što je utrpao 106 golova u 168 utakmica za belgijski Genk, krupni hrvatski napadač potpisao je za Derby County. Tamo je krenuo jednako efikasno sve dok ga ozlijede nisu zaustavile. Zabio je 16 golova u 41 utakmici. Nastupao je i za belgijsku reprezentaciju za koju je postigao 5 golova u 17 utakmica. Struparovo ime posebno je bilo smiješno čuti kada bi ga izgovarao službeni spiker na stadionu", stoji u objašnjenju.

Autor članka prisjetio se još jednog hrvatskog nogometaša - Igora Štimca.

"Stupar je u ovom Premierligašu igrao u eri kada su u Derby Contyju u sijeni ostali još neki veliki talenti, poput Stefana Eranija, Igora Štimca i Horacija Carbonarija."

Osim Strupara, ostalu desetoricu s popisa čine: Jana Age Fjortoft, Uwe Rosler, Lars Bohinen, Hugo Portfirio,  Ludek Miklosko, Marc Degryse, Erik Ostenstad, Richard Sneekes i Glen Helder.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara