Bratska tvornica novca: Vitalij i Vladimir Kličko zarađuju između 7 i 10 milijuna eura po borbi

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

PAMETNIM su razvojem boksačkih karijera ukrajinska braća Vitalij (38) i Vladimir (33) Kličko postali istinski rudnik novca. Po borbi zarađuju između sedam i deset milijuna eura.

Ekspertizu je u nedjelju donio njemački dnevnik Bild, ponukan izvanrednim financijskim rezultatima borbe između Vitalija Klička i Chrisa Arreole u losanđeleškom Staples Centeru. Kličko je obranio teškaški naslov po WBC verziji prekidom borbe nakon desete runde.

Njemački RTL, nositelj prava prijenosa za Europu, braći za svaku borbu koju boksaju isplati po tri milijuna eura. Polaminutna reklama između rundi na RTL-u tijekom meča košta 99.000 eura, u slučaju da se radi o udarnom terminu, što ovaj put nije bio slučaj.

Zato je producentska kuća HBO prava prijenosa za Sjevernu Amriku platila između dva i tri milijuna eura, što već sugerira da su nepobjediva braća napokon uspjeli osvojiti i američko tržište.

Važno je da su Ukrajinci osnovali vlastitu promotersku kuću, te da prihode od svojih mečeva ne dijele sa posrednicima. Od ostalih partnera dvojice Klička valja izdvojiti lanac fitness-centara McFit, koji braći plaća milijun eura godišnje. Obojica također imaju vrlo unosne ugovore s Milchsnitteom i Hugo Bossom, koji ima na godinu u kasu donese još pokoji milijun.

Istraživanje oglasnog kredibiliteta u marketing-magazinu Horizont, koje je mjerilo isplativost reklamne poruke ovisno o njezinom prijenosniku, pokazalo je da su Ukrajinci marka broj 1 u Njemačkoj. Oglašivači ih drže najisplativijim kanalima oglašavanja obzirom da su im dali 24.9 posto glasova. Tek nakon njih slijede TV-zvijezde Thomas Gottschalk i Günther Jauch, bivša tenisačica Steffi Graf i manekenka Heidi Klum.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara