Briatore devastiran kaznom i planira sudsku tužbu protiv FIA-e

Tekst: M.P.
Foto: AFP

FLAVIO BRIATORE je vrlo teško primio odluku FIA-e kojom mu je doživotno zabranjen rad u Formuli 1.

"Šokiran sam", rekao je, sada već bivši, čelnik momčadi Renaulta. Prema pisanju talijanskog tiska Briatore planira poduzeti pravne korake kako bi dokazao svoju nevinost, ali i iskamčio od FIA-e naknadu za narušen ugled.

Šokiran je i čelnik Španjolskog saveza i dužnosnik u FIA-i, Carlos Garcia, koji je stao u obranu Briatorea, ali i "svog" vozača Fernanda Alonsa.

"Mislim da je kazna predrastična. Nije bilo nikakvog čvrstog dokaza protiv Briatorea, a on nije imao pravu priliku za obranu. Ne isključujem da bi mogao zadovoljštinu potražiti na u privatnoj parnici", objasnio je Garcia.

Neki talijanski mediji idu toliko daleko da tvrde kako će Briatore pokušati organizirati paralelno natjecanje i konkurenciju sadašnjoj Formuli 1.

Podsjećamo, FIA je jučer donijela odluku kojom se Briatore kažnjava doživotnom zabranom obavljanja svih dužnosti u automobilizmu, a  momčad Renaulta dobila je dvogodišnju uvjetnu kaznu.

Bio je to epilog Renaultovog namještanja prošlogodišnje utrke za Veliku nagradu Singapura. Tadašnji se vozač francuske momčadi Nelsinho Piquet, prema dogovoru s Briatoreom i glavnim direktorom inženjeringa Patom Symondsom, namjerno zabio u ogradu kako bi izazvao izlazak sigurnosnog vozila na stazu, što je omogućilo pobjedu njegovom momčadskom kolegi.Fernandu Alonsu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara