Britanci tvrde: Hrvati teroriziraju suce, Srbi ne znaju nacionalnu himnu

Britanci tvrde: Hrvati teroriziraju suce, Srbi ne znaju nacionalnu himnu

BRITANSKA tvrtka za developement IBI pokušala je uz pomoć posebnog programa odgovoriti na intrigantno pitanje tko je, prema kriterijima Fair Playa, najgora momčad ovogodišnjeg Mundijala.

Razvojni stručnjaci pratili su sve 32 momčadi tijekom natjecanja i prikupljali statističke podatke o ispadima, simuliranju, nepostojećim ozljedama, teroriziriranju sudaca, a bilježili su čak i imena igrača koji ne znaju ili jednostavno ne pjevaju nacionalne himne.

Na dnu IBI-emove završne ljestvice nalazi se reprezentacija Paragvaja, a loše su prošle i neke druge momčadi, poput primjerice samih finalista. Talijani naime, očekivano vode u simuliranju prekršaja, Francuzi su najnervozniji, Paragvajci vole glumiti ozljede, dok Srbi nisu posebno trošili glasnice na taktove nacionalne himne. A svirala se vjerojatno posljednji put...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati, zamislite prednjače u maltretiranju sudaca i prigovorima na odluke. Slijede nas Talijani i Portugalci, no IBI naglašava kako je Hrvatska odigrala tek tri utakmice u Njemačkoj, tako da ima zagarantirano prvo mjesto.

IBI-emov program IBI Foul Play Index djeluje na način da se pojedinom igraču za svaku stavku (karton, simulacija, grubosti itd...) pišu bodovi čiji se ukupan zbroj dijeli s brojem odigranih susreta.

Paragvaj je tako proglašen pobjednikom s indeksom 45, Italija je druga s 40, a slijede ih Nizozemska (40) te Obala Bjelokosti i Portugal (37). No, ne zaboravimo kako su Portugalci zajedno s Nizozemcima odigrali skandaloznu utakmicu na kojoj je podijeljeno rekordnih 16 žutih te četiri crvena kartona.

Dodajmo i kako je FIFA odbila IBI-u predočiti svoje podatke Fair Play Indeksa.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara