Britanski premijer Brown: Zbog jučerašnjih nereda možemo izgubiti Svjetsko prvenstvo 2018.

Britanski premijer Gordon Brown je izjavio kako policija mora snažnije reagirati u sprječavanju navijačkih nereda potaknutih alkoholom, poput onih sinoćnjih u Manchesteru.

Nakon finala Kupa Uefa, u kojem je ruski Zenit svladao Glasgow Rangers 2:0, došlo je do sukoba škotskih navijača i policijskih snaga. U neredima su uhićene 42 osobe, a ozlijeđeno je 15 policajaca.

Do “nervoze” je došlo kad se pokvario veliki ekran, na kojem su utakmicu pratili Rangersovi navijači bez ulaznica za stadion. Mnogi od njih su pili cijeli dan, te su bocama počeli gađati pokvareni “bigscreen”, nakon čega je uslijedio i dvoboj sa snagama reda.

"Imamo zakone koji nam omogućavaju kontrolu konzumiranja alkohola na javnim mjestima, te ćemo ih u budućnosti očito morati strože provoditi. Ne bih htio da zbog ovakvih događaja ne dobijemo, na primjer, organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine", poručio je britanski premijer.

Prije utakmice je jedan navijač Zenita izboden nožem u leđa. Prebačen je u bolnicu i nije u životnoj opasnosti, a uhićena su šestorica osumnjičenih navijača Rangersa.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara