Brojke ne lažu: "Siročići Mundijala" navijaju za Hrvatsku

Brojke ne lažu: "Siročići Mundijala" navijaju za Hrvatsku
Foto: Getty Images

UOČI službenog početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, talijanski mediji svakodnevno podsjećaju na nacionalnu kataklizmu potkraj prošle godine.

Talijanska selekcija u dodatnim je kvalifikacijama poražena nakon dvomeča sa švedskom izabranom vrstom. Eliminacija je poprimila obrise tragedije jer je četverostruki svjetski prvak planetarnu priredbu propustio prvi put nakon Mundijala u Švedskoj 1958. godine.

Talijanski mediji posprdno - podsjećajući na ranu koja još nije zacijeljela - nacionalne reprezentativce nazivaju "Siročićima Mundijala". Premda se o Svjetskom prvenstvu u Rusiji na Apeninskom poluotoku piše tek marginalno, interes javnosti ipak je postojan.

Provedena anketa otkrila je koje reprezentacije talijanski puk preferira na 21. izdanju svjetske smotre. Prema očekivanjima, čak 20 posto Talijana podržava Argentince zbog povijesti koja spaja europsku i južnoameričku državu.

Islanđani su zbog svojeg poznatog duha u opsežnoj anketi zauzeli drugu, a Brazilci i Hrvati treću poziciju. Brojke tvrde kako će za Hrvatsku navijati čak deset posto Talijana.

Solidan broj ispitanika opredijelio se za Portugalce i Urugvajce te Švicarce i Belgijce. Englezi i Francuzi, kao i Nijemci i Španjolci, nisu bili odviše favorizirani pa su posljedično zauzeli začelje poretka temeljenog na javnom mišljenju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara