KARATE

Brončani karataši se vratili u Hrvatsku s tri odličja

Brončani karataši se vratili u Hrvatsku s tri odličja
Foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

HRVATSKA karate reprezentacija u ponedjeljak se vratila iz Španjolske gdje je prošloga tjedna na Europskom prvenstvu u Guadalajari osvojila tri odličja. U pojedinačnoj konkurenciji brončana odličja osvojila su braća Ivan i Anđelo Kvesić, dok je broncu osvojila i muška reprezentacija u borbama.

Hrvatska je tako broj osvojenih seniorskih medalja s europskih prvenstava od samostalnosti povećala na čak 81.

"Mi se u posljednjih 15-ak godina nikada nismo vratili bez medalje s nekog velikog natjecanja. No moramo biti iskreni i priznati da osim kvalitete morate imati i malo sreće", izjavio je po povratku s EP-a predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Ivan Kvesić je u Guadalajaru otputovao kao aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84 kilograma, no u polufinalu EP-a zaustavio ga je Bjelorus Anton Isaku. Ipak, u dramatičnoj borbi za broncu u subotu je svladao Francuza Farouka Abdesslema, i to u posljednjoj sekundi dvoboja.

Anđelo je pak u kategoriji preko 84 kilograma bronci sa SP-a 2016. u Linzu pridodao i broncu s kontinentalnog natjecanja.

"Napokon sam uspio osvojiti tu medalju koja mi puno znači i daje mi motivaciju da nastavim ovim ritmom jer mislim da pripadam europskom i svjetskom vrhu", rekao je Anđelo Kvesić.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine prvi će se put u programu naći i karate, a Ivan Kvesić je realni kandidat za nastup na tom natjecanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara