Brown preuzeo Lakerse: Ovo će i dalje biti Kobeova momčad

Foto: Screenshot

LOS ANGELES LAKERSI, uz Boston Celticse najtrofejnija momčad u povijesti NBA lige, predstavili su u utorak novog trenera svojih košarkaša.

Riječ je o 41-godišnjem Mikeu Brownu, koji je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan ukupno 18 milijuna dolara.

Ovu je sezonu Brown odmarao od treniranja. Radio je kao stručni komentator na ESPN-u. Prije toga, od 2005. do 2010. godine uspješno je vodio Cleveland Cavalierse, koje je 2007. godine doveo do prvoga i jedinog finala NBA doigravanja, u kojem je "pometen" od San Antonio Spursa.

Na klupi 16-rostrukih NBA prvaka Brown će naslijediti legendarnog Phila Jacksona, koji je s Lakersima osvojio pet NBA prstena vodeći ih, uz prekid tijekom sezone 2004/2005, od 1999. godine do ovosezonskog ispadanja od Dallasa u konferencijskom polufinalu.

"Ovo će i dalje biti momčad Kobea Bryanta. Njegova se uloga u njoj neće promijeniti", rekao je Brown odgovarajući na pitanje kakav je njegov odnos s ponajboljim košarkašem današnjice, koji je kao Jacksonova nasljednika predložio pomoćnika bivšeg trenera Briana Shawa.

"Susreo sam se već s Kobeom. Razgovarao sam također s njim telefonom, čak i s njegovom suprugom. Kontaktirao sam ga i putem elektronske pošte. On jako dobro razumije moju viziju i definitivno me podržava. Osigurat ćemo mu da ima loptu i da je dobiva u situacijama kakve najviše voli", dodao je Brown.

Na pitanje je li se upustio u rad s potrošenom momčadi, kako u fizičkom tako i u motivacijskom smislu, Brown je kazao: "I dalje mislim da ova skupina igrača može napraviti najbolji mogući rezultat."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara