NHL

Brutalna tučnjava u vatrenom derbiju NHL-a: "Ti si pič...a"

Brutalna tučnjava u vatrenom derbiju NHL-a: "Ti si pič...a"
Foto: Getty Images/Guliver Image

DERBI kanadske savezne države Alberta između Calgary Flamesa i Edmonton Oilersa već godinama se zove "Bitka za Albertu".

Zašto je tako vidjeli smo sinoć u susretu Flamesa i Oilersa (4:3) koji je obilježila rijetko viđena tučnjava između Zacka Kassiana i Matthewa Tkachuka krajem druge trećine.

Šest godina mlađi Tkachuk prvo je s nekoliko koraka zaleta naletio na igrača Oilersa i srušio ga izbivši mu pritom kacigu. Suci nisu dosudili klasičan prekršaj zbog "charginga", a Tkachuk je par minuta kasnije napravio istu stvar iako je taj duel bio puno čišći.

No, nakon što ga je Tkachuk drugi put pogodio, Kassian je potpuno izgubio živce i nasrnuo na protivnika. Skinuo je rukavice, skinuo je Tkachuku kacigu i onda ga nekoliko puta brutalno raspalio po glavi i vratu srušivši ga pritom dvaput na led. Tukao je Tkachuka i dok je ovaj ležao na ledu te je dobio dvaput po dvije minute plus deset minuta kazne zbog grubosti.

"On je još mlad, ali je velika pičkica. Volio bih da se opet sretnemo u doigravanju pa da mu opet pokažem", rekao je Kassian nakon utakmice.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara