"Brzi gol Domžala za triler na Maksimiru"

"Brzi gol Domžala za triler na Maksimiru"

"SLOVENSKA sportska javnost je već otpisala našeg prvaka u dvoboju sa hrvatskim, jer se zaostatak iz prve utakmice po prikazanom čini nedostižan", piše ljubljansko Delo.

"Domžalčani ipak nisu izvjesili bijelu zastavu i snivaju scenarij po kojem bi Dinamu bili tvrd orah ako i ne bude pobjede koja bi im u 3. pretkolu Lige prvaka donijela dragocjen poklon: njemački Werder."

Delo piše kako je teško reći koliko je Domžalčanima pomogao bijeg u čateške toplice, ali da svakako žele napraviti senzaciju kao što je nekad na Maksimiru znala prirediti Olimpija

"U prvoj utakmici nismo držali loptu na Dinamovoj polovici, au srednjem redu smo protivniku dozvolili da lako i bez pritiska gradi igru. To je, zajedno sa pretjeranim poštovanjem Dinama je bilo ključ njihove premoći", citira Delo Slavišu Stojanovića o minusima njegove momčadi pri čemu je otkrio na čemu je temeljio pripreme za obračuna "mladim i ambicioznim zagrebačkim protivnicima"

"Žeželjev gol je dao draž današnjoj utakmici, ali i upozorava da ne smije biti pretjeranog poštovanja Dinama, što je Domžalama odrezalo noge, a tek nakon što su vidjeli kako je vrag odnio šalu, su se ozbiljnije suprotstavili do tad boljem protivniku koji je imao osjetnu prednost", savjetuje Delo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodilja će nam biti drugo poluvrijeme i igrati ćemo na pobjedu", poručio je strijelac iz prve utakmice Žeželj, koji će i ovaj put biti džoker s klupe, dok će Zahora igrati od početka.

"Domžale ne računaju na igru "glavom kroz zid" jer Dinamo nije naivan protivnik, ali je i pitanje ima li Stojanović na raspolaganju igrače koji su sposobni loviti zaostatak protiv bolje momčadi.", a u tekstu se napominje kako će Domžalčani danas biti svježiji i odmorniji, najvjerojatnije jer su odgodili prvenstvenu utakmicu.

Primjećuje se i promjena u najavama utakmice iz tabora slovenskog prvaka u odnosu na drske koje su stizale prije dva tjedna, sada se u Domžalama hrabre. "Dati ćemo sve od sebe", poručuju sad, a jedini koji je pokazao nešto više želje je sportski direktor Nenad Protega: "Kvalitetu priznajem samo na igralištu. Zagrepčani su zadnjih 25 minuta u Domžalama djelovali vidno umorni".

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara