Bugarski i estonski nogometni savezi traže istragu međusobnog dvoboja!

Foto: AFP

BUGARSKI i estonski nogometni savezi zatražili su od Europske nogometne federacije istragu prijateljskog dvoboja koji su odigrale reprezentacije tih zemalja u srijedu u turskoj Antalyji.

Utakmica je završila rezultatom 2:2. Ono što je neobično djelatnicima ova dva saveza jest da su sva četiri pogotka postignuta iz penala.

Da situacija bude, blago rečeno, čudnija, u mediteranskom resortu prethodno su istoga dana igrale Latvija i Bolivija. Latvija je pobijedila s 2:1. I u toj utakmici su sva tri gola postignuta iz penala...

Ono što je još zajedničko objema utakmicama, jest isti sudac, Mađar Krisztian Selmeczi, koji je bio na dužnosti u obje utakmice!?

"Bilo je čudno vidjeti utakmicu s četiri gola iz četiri penala. Još je sve to čudnije ako znamo da su i u prethodnoj utakmici sva tri gola pala iz penala",  kaže predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov.

"Ne poznajemo suca koji je vodio dvoboj i ne možemo tvrditi da je namjerno dosudio četiri penala. No, izvijestit ćemo o tome UEFA-u koja će vjerojatno provesti istragu", dodao je potpredsjednik saveza Atanas Furnadzhiev.

U Estonskom nogometnom savezu ponudili su još konkretnije informacije. Točnije, učinio je to glasnogovornik Mihkel Uiboleht.

"Ovu prijateljsku utakmicu je organizirala agencija s kojom više nećemo surađivati! Primili smo informaciju o mogućoj manipulaciji čak i prije našeg dvoboja. Zanimljivo da je ista agencija organizirala i utakmicu između Latvije i Bolivije, na kojoj je viđen vrlo sličan scenarij kao i na našem dvoboju",  veli glasnogovornik, koji je podvukao kako su sve ''bitne informacije'' proslijeđene na adresu europske (UEFA) i svjetske (FIFA) nogometne federacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara