Čačić doveo Hrvatski teniski savez u veliki minus

OTKAKO je došao na čelo Hrvatskog teniskog saveza "ministar za autoceste" Radimir Čačić navodno je napravio veliki minus na računu Saveza te dug prema izborniku i igračima.

Kada je postao predsjednik HTS-a 7. prosinca 2002. Čačić je izjavio "kako mu to mjesto ne treba zbog promocije", i ljubitelji tenisa napokon su se ponadali kako će se napokon u Hrvatskoj stvoriti snažna tesnika baza, piše Jutarnji list.

No, u godinu dana vladavine nad teniskim savezom Čačić je postao najgori predsjednik HTS-a.

Sjetimo se gostovanja američke Davis Cup reprezentacije u Zagrebu. To je bilo jedno od rijetkih gostovanja na kome se dalo nešto zaraditi, no HTS je tada izgubio gotovo pola milijuna kuna. Do danas nije službeno utvrđeno tko je kriv za "propust".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim reprezentativcima nije isplaćena niti jedna kuna, iako je novac iz ITF-a sjeo na račun HTS-a.

Igračima je Savez dužan novce još i za 2002. godinu. Jutarnji piše kako je Savez novac dužan i drugima, no ne navodi kome.

Čačić je u Savez uveo i sjednice zatvorene za javnost, pa su tako i neki čelni ljudi Saveza na visoka mjesta postavljeni "potiho".

Dobrih stvari koje se pripisuju Čačiću je malo. Jedna od njih je pokretanje serije Futures turnira pod nazovom "Hrvatski otoci", koje je financiralo Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljtvo.  Budućnost tih turnira je upitna s obzirom na promjenu vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara