Čechovo tajno oružje - narančasti dres

VRATAR Chelsea Petr Čech uvjeren je da je pronašao tajno oružje pomoću kojeg će poraziti Manchester United i u domaćem prvenstvu i u finalu Lige Prvaka.

Ne radi se o nekoj mističnoj golmanskoj tehnici nego je riječ o novom narančastom dresu. Čech tvrdi da taj dres, konkretno njegova boja, zbunjuje protivničke igrače kada pucaju prema njegovom golu i zbog toga će baš u tom narančastom izdanju nastupiti i u zadnjoj utakmici prvenstva protiv Boltona u nedjelju i protiv Uniteda u moskovskom finalu. "Studije su pokazale da se narančasta boja najviše optički raširi kad protivnički igrač pogleda prema golu. Ta boja ima neki zbunjujući vizualni učinak i zbog toga ju je teško izbjeći, a to za mene može biti samo dobro".


Vratar Chelsea je zabrinut da se njegovi suigrači ne bi previše fokusirali na utakmicu koju igra Manchester, a zaboravili na svoju vlastitu protiv Boltona: "Mi moramo pozitivno razmišljati i to isključivo na naš susret jer bi najgore od svega bilo da United ne pobijedi, a to isto ne uspije i nama. To bi nas tek najviše pogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako obje momčadi ostvare pobjede, Manchester United će postati prvak zbog bolje gol-razlike i Čhechov suigrač Ashley Cole misli da to neće biti nezasluženo: "Ako stvarno pobijede Wigan mi ćemo im prvi pružiti ruku i čestitati jer su to napravili fer i pošteno".

Ali Čech je i dalje vrlo optimističan i uvjeren u trijumf: "Trofeji su jedino što se pamti jer pogledajte Arsenal, tko će se za deset godina sjećati da su oni od 2004. do 2008. igrali briljantan nogomet, a na kraju su završili treći ili četvrti".

Z.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara