Drama u Maksimiru - Boysi upali na presicu Mamića i poručili "Glava, gotov si!" Mamić : Možete me samo ubiti!

Foto: Cropix / Drago Sopta

OVAJ PUT, samo sat i pol vremena Zbog press konferencija Zdravka Mamića medijski su djelatnici zaslužili beneficirani radni staž. Mamića su u izlaganju nakratko prekinuli Bad Blue Boysi, njih 20-ak stiglo je u klub poručiti predsjedniku:

"Dosta je bilo. Lažeš, kradeš, glava gotov si! Okružio si se krivim ljudima. Zašto lažeš da tvoj sin nije menadžer Dinamovih igrača? Kako si kupio stolice?"

Mamić ih je smireno izvrijeđao, ali tek kada su otišli. Prije toga im je objasnio:

"Ovo je press konferencija za novinare. Možete sudjelovati, ali ne na ovakav način. Vi ste bezobrazni. Magarac jedan, ti moli Boga da sam ja u Dinamu, jer kad odem odavde prebit ću te kao mačku", poručio je Danijelu Hrnjaku, vođi Udruge navijača Dinama.

U obranu Mamića dotrčali su brat Zoran, Ado Kožul, član IO-a, vozač Robi, čak i klupska prevoditeljica.

Nadalje izdvajamo samo najznačajnije Mamićeve rečenice, a ostatak možete pogledati u video materijalu koji stiže uskoro, kao i na dnu teksta.

O igračima:

"Oni treniraju u kafani. Ne mogu stajati na nogama. Treba im oduzeti pravo na rad. Potpisivat ćemo nove ugovore"

O Malešu:

"Ne bih bio agent USKOK-a ni da mi stave vrući žarač u guzu, i još ga malo zavrne. Zna se kako nekada završe takvi koji su sada junaci. No, pozdravljam svako čišćenje. Ne bih to napravio da na mene pošalju bataljun topova, granata, šmajsera...."

O Dinamu i poreznim obveznicima:

"Brinuo sam se za Dinamo kada se svima vama jebalo za Dinamo. Dinamo je najtransparentniji klub u Europi! Zašto to ne možete podnijeti? Zašto lažete? ne vi ovdje prisutni, ali nemam kome drugome reći. Govorim kamerama, dolazim zbog ovih koji rade live prijenos... Tu nema lažiranja. Vi lažete da nam pomažu porezni obveznici, pa ne plaćaju nama, plaćaju ovdje svoju imovinu"

O navijačima i Josipu Kregaru:

"Mi sada igramo u Europi jer nema okvavih više na stadionu. Padaju uprave u Hajduku, u Rijeci, u Podgorici, u Sofiji i Bukureštu... Samo sam ja ostao, jer sam snažan i pametan. Rulja me neće rušiti, mogu me samo ubiti. Iza svega stoji onaj Josip Kregar, on je pravni mag onoj inicijativi..."

O live prijenosu njegovih presica:

"Govorim kamerama, dolazim zbog ovih koji rade live prijenos... Vi ste moji spasitelji. Tu nema lažiranja.

O tvrdnjama da se navodno drogira:

"Dovedite ovdje osobu koja će reći da se drogiram! Nikada nisam popušio cigaretu, alkohol pijem zbog vas ljudi. Kažu mi, 'ajde popij zbog mene, zbog rođendana... Sada će meni ti frajeri postavljati uvjete. Danas meni, sutra vama, prekosutra državi"

O medijima:

"Ja znam da sam vaš proizvod. Postižete tiraže, neki novinari dobiju i pinku u džep nakon suđenja... Ja mogu raditi bolji posao od vaš i vaših šefova, ja sam s novinarima već 30 godina"

O prijetnjama Boysa i Joe Frazieru:

"Evo dojurio je odmah moj brat Zoki, ali ne brini Zoki, takve ja za doručak papam. Ovako star i s bolesnim leđima za njih sam još uvijek Joe Frazier pokojni"

O uhićenju Širića i Djedovića:

"Kad gledam pljačku koja se događa u Hrvatskoj već 20 godina, mi sportaši smo sveci"

O plaćanju na crno:

"Koji kurac stalno mene dirate, pitajte malo vaše šefove zašto vas plaćaju na crno, ispod stola"

O samom sebi:

"Nažalost, cijeli naš sport otići će kvragu. Zbog toga krvarim, sudit će vam Bog i budućnost kad odem jednog dana, a taj dan je blizu.... Vidjet ćete onda gdje će biti Dinamo. Da nema mene luđaka, o kome bi vi pisali?"

O Giginoj šupi:

"Gdje bi bio Dinamo i hrvatska reprezentacija u kojoj je 60 posto Dinamovih igrača da nema mene luđaka? Gledali biste reprezentaciju u Giginoj šupi"

O navijačima:

"Ova bitanga je predsjednik udruge u kojoj se loče alkohol i uživa droga. Gdje su im fakture za autobuse kad putuju?"

O odgovornosti HNS-a zbog namještanja:

"Rekao sam Markoviću da više ne smije govoriti da nije odgovoran i da ovo nije njegov problem. Zalažem se za transparentnost. Treba nam vremena da pokažemo da smo odgovorni. Ali čini mi se da vi od nas u HNS-u radite budale. kako bi to bilo da svi odstupimo? To bi bilo kukavički"

O Štimcu:

"Suspendiran je na dvije godine, a potrudit ću se da se odmori i duže"

TIJEK PRESS KONFERENCIJE

"Izdao me glas malo, ali nisam nestao u mišju rupu. Sazvao sam press još u subotu.Zašto sam je sazvao? da rekapituliramo sezonu iza nas. Krenut ću od kraja. Već sam rekao da se ispričavamo našim navijačima. Prvi sam rekao da je ovo sramotan završetak jedne od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti. Boli nas to, kao i ono što se događalo nakon. Reakcije iz svijeta su zaprepašćujuće, pala je ljaga na nas"

"Osim Uefe i Fife kojima se zahvaljujem, svi ostali su bezočno elaborirali i zabijali hrđave noževe u tkivo Dinama, a mi smo samo bili u strahovito lošoj formi"

"Neki stranci radili su svašta, ali nije bilo reakcije vas Hrvata. Nisam vidio da je neki Hrvat dignuo glas protiv ovog, pridružili ste se masakriranju Dinama. Ne mislim se braniti jer sam sposobniji od svih vas. Znate koliko smo loših utakmica odigrali, ulazio sam u svlačionicu, u Vinkovce nisam ni otišao... ja sam na našu lošu formu prvi ukazao"

"Izričito naglašavam, Kruno Jurčić i Zdravko Mamić su suodgovorni za situaciju u kojoj se našla momčad. 90 posto odgovornosti snosi ekipa. Ne bojim se to reći, jer nitko im nije bio takav otac ni majka, kao što im je bio Dinamo. Igrači su izdali sebe. Kada sam saznao što su određeni pojedinci činili.... Mene je teško iznenaditi, ali ovo nadilazi sve moje spoznaje u životu. Pa oni nisu mogli stajati na nogama! Bit će kazni i to raznih, koliko god nam dopuštaju zakoni i pravilnici. Trebalo bi im oduzeti pravo na rad, učinit ćemo sve da se ponovo potpišu ugovori"

"Igrači su ti koji su nas doveli do Lige prvaka, ali su nas i izbacili. Nema tog trenera na svijetu koju bi izvukao takvu momčad. Dogodila su se dva paralelna procesa. Imali su najveća opterećenja na treningu, a oni su trenirali po kafanama. Dogodilo se nešto kontraproduktivno. Zar je moj posao da okolo šetam po klubovima i tražim igrače? Ovo nije moj obračun s igračima, jer i dalje moramo surađivati. No krivi su, plaćeni su masno, doveli smo ih do reprezentacije, a ostavili su klub na cjedilu"

"Nadalje, energično odbacujem bilo kakvu tvrdnju da smo sudjelovali u nečasnim radnjama. Zar je Osasuna režirala svoj poraz od Madrida kada je primila osam komada? Ne mogu vjerovati da ste dopustili nekim jebivjetrima da vas uvuku u lobije.... Iskoristili ste moju luđačku ljubav prema Dinamu. Preuzeo sam klub u dugovima, opterećen sudskim procesima, Zajec i Barišić vraćali su 50-ak milijuna maraka...  Brinuo sam se za Dinamo kada se svima vama jebalo za Dinamo. Dinamo je najtransparentniji klub u Europi!", vikao je Mamić.

"Zašto to ne možete podnijeti? Zašto lažete? Ne vi ovdje prisutni, ali nemam kome drugome reći. Govorim kamerama, dolazim zbog ovih koji rade live prijenos... Tu nema lažiranja. Vi lažete da nam pomažu porezni obveznici, pa ne plaćaju nama, plaćaju ovdje svoju imovinu"

Mamićevo izlaganje prekinuo je dolazak Boysa na utakmicu!

"Zašto si lagao ljudima da tvoj sin nije menadžer? Odgovori zašto lažeš da nije menadžer Modriću i Da Silvi? Pljačkaš klub, kradeš, kako si stolice kupio? Lažeš, kukavica si. Vrijeme je da odeš, gotovo je tvoje vrijeme. Izađi iz Dinama, pa me prebij kao mačku. Okružio si se šupkoliscima....Glava, gotov si", vikali su Boysi.

U klub ih je došlo 20-ak na čelu s Hrnjakom, nakratko su prekinuli presicu i otišli.

"Koliko god ovo bilo ružno, ovo je zapravo lijepo. To je zapravo druga tema o kojoj sam htio govoriti. Otac sam dvoje djece, prijavio sam jutros policiji sve ove napise po gradu i prijetnje koje mi dolaze. Moj brat je našao prijeteću poruku na krpi pred vratima, pisalo je "Zoki, dolazimo po tebe" Napadali su mi kuću, prijavljivao sam, ali nikada nisu počinitelji nađeni. Već sam vikao da ću završiti kao Ivo Pukanić..."

"Pravim Boysima sam ja idol. Oni znaju koliko sam hrana i cigareta donio u ratu, koliko novca... Došli su međutim novi klinci, neke nove metode"

"Ovaj bezobraznjak Hrnjak upada bezobrazno... Predsjednik je udruge koja je godinama pod blokadom. Tamo se samo loče alkohol od jutra do sutra i uživa droga. Tamo se prodaju suveniri Dinamovi, a nisu registrirani. Jako me zanima gdje su fakture od autobusa kada putuju... Takva bitanga vas ovdje postrojava"

"74 puta smo kažnjeni zbog navijača, cca milijun eura. Mi sada igramo u Europi jer nema okvakvih više na stadionu. Padaju uprave u Hajduku, u Rijeci, u Podgoric, u Sofiji i Bukureštu... Samo sam ja ostao, jer sam snažan i pametan. Rulja me neće rušiti, mogu me samo ubiti. Ovi tzv. navijači su junaci nekih vaših kolega, jer je idealno da budu ti koji će izvršiti prljave zadatke. Kregar stoji iza svega ovoga, on ih je preko svojih kolega s fakulteta, ovo režirao i dao im naputke"

"Navodno postoji prijava USKOK-u zbog stolica. Veselim se dolasku USKOK-a. Nemamo se čime braniti protiv tih laži. Nema ministarstva, porezne uprave, institucije kojoj nisu dolazila pisma. Nikada nam ništa nisu našli, mi se stalno branimo. Stavljamo se na dispoziciju za slučaj stolice, kao i za sve drugo što ih zanima. Na sreću, zakon je jedini koji nas može zaštiti"

"Ako se vi sramite Hrvatske i Zagreba, ne znam zašto, nas je gledala cijela zemaljska kugla. Vi ćete reći da smo promovirali Hrvatsku porazima, ali svi su nas gledali. Evo, ovdje je i pismo iz Reala, potpisao ga je Butrageno"

"Majku ću jebati onome tko se kamenom baci na mog brata Zorana, ili na mog predsjednika Barišića! Kakvi ste to ljudi!  Dovedite ovdje osobu koja će reći da se drogiram! Nikada nisam popušio cigaretu, alkohol pijem zbog vas ljudi. Kažu mi, 'ajde popij zbog mene, zbog rođendana... Sada će meni ti frajeri postavljati uvjete. Danas meni, sutra vama, prekosutra državi"

"Ja znam da sam vaš proizvod. Postižete tiraže, neki novinari dobiju i pinku u džep nakon suđenja... Ja mogu raditi bolji posao od vaš i vaših šefova, ja sam s novinarima već 30 godina. Sve ok, ali dignite glas i protiv toga da se mene tuče, udara, da mi se prijeti, meni i mojoj obitelji..."

"Kada su me priveli nakon Lyona, napisali su mi kaznenu prijavu, sutra sam dobio prekršajnu prijavu, a treći dan su me oslobodili, jer nisam ništa napravio. Igrom slučaja sam se našao u aferi dionice, tzv. torbarenje. Tri godine ste me razvlačili, a na kraju sam oslobođen. Nikada u životu nisam bio osuđen dok vaš kolega Šips nije podignuo zbog onog mog divljaštva. Već sam mu se 400 puta ispričao. Nisam pokušavao reći da se to nije dogodilo. Ne mogu lagati. To je jedini put u mom dosjeu da sam osuđen, i to za 15 tisuća kuna kazne. Ovdje nije kriminalac, nego gospodin. Nije zbog mene policajac na Maksimiru ostao bez oka, niti vaš kolega kamerman bez dijela obraza"

"Što se tiče ove afere Offside, užasno sam žalostan. Ne mogu to ničim opravdati. Molim vas medije da ne stvarate histeriju ni hajku. U mnogo većim demokracijama se ovo događa. Dinamo podržava svako čišćenje. Kad gledam pljačku koja se događa u Hrvatskoj već 20 godina, mi sportaši smo sveci"

Zar niste i sami govorili da ste kupovali suce?

"Nikada to nisam rekao. Kako da se od toga branim?"

"Nemojte praviti budale od nas. Mi smo dva puta upozoreni od ljudi iz USKOK-a da ne smijemo ništa govoriti, a vi iskorištavate nas ljude iz IO-a. Koji kurac stalno mene dirate, pitajte malo vaše šefove zašto vas plaćaju na crno, ispod stola. Nažalost, cijeli naš sport otići će kvragu. Zbog toga krvarim, sudit će vam Bog i budućnost kad odem jednog dana, a taj dan je blizu.... Vidjet ćete onda gdje će biti Dinamo. Da nema mene luđaka, o kome bi vi pisali? Gdje bi bio Dinamo i hrvatska reprezentacija u kojoj je 60 posto Dinamovih igrača? U kakvim uvjetima bi radili da nije ovog luđaka, mene? Zašto ne upregnete da svi zajedno dobijemo krov nad glavom?"

"Ne pitate se zašto se MSU gradio deset godina i zašto košta tri puta više? Što je s bazenom u Utrinama?", udario je i po Milanu Bandiću.

"Rekao sam Markoviću da više ne može govoriti da nije odgovoran! Zalažem se za transparentnost. Treba nam vremena da pokažemo da smo odgovorni. Sazvali smo odmah sjednicu. Mi smo svi indirektno okaljani ako je oko nas kaljuža. I vi, sportski novinari. Budite sigurni da ću se zalagati za istinu. Ako vam netko ovdje dolazi palicama kao ovi navijači, o čemu mi pričamo? Oni koriste udbaške metode, anonimne prijave, poruke na raskršćima... Budite siguran, da ću prebiti sve ove jednog dana kada ne budem u Dinamu"

Kada će Dinamo dobiti novog trenera?

"To je pravo pitanje. Ovo trenutka nemam ni u primisli tko bi bio trener Dinama. Teško je izabrati pravog trenera za Dinamo, a ovi aktualni problemi ne daju mi vremena. Sve je moguće, pa i strani trener, iako sam i dalje bliži domaćem treneru, treba vidjeti poklapaju li se želje i mogućnosti"

Kako komentirate potez Hrvoja Maleša?

"Da mi gurnete vreli žarač u guzu, ja to nikada ne bih napravio. Dobro se zna kako završe junaci. Podržavam čišćenje, ali to što je Malš napravio nikada ne bih napravio"

I dalje smatrate da je HNL najljepša lige u Europi?

"Zašto ne bih smatrao? Zar smo mi svi lopovi jer neki pljačkaju državu? Nijemci su imali 400 afera, zar su prestali igrati nogomet?"

Igor Štimac kaže da kraj hobotnice završava u Maksimiru.

"Igor Štimac je kažnjen od HNS-a dvije godine, budite siguran da ću mu priuštiti da ne radi ni duže. Ukucajte u tražilicu tko je Igor Štimac, sve će vam biti jasno"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara