Čelnici bh. nogometa o Praljkovoj slici u Širokom: Borimo se protiv tih pojava

Čelnici bh. nogometa o Praljkovoj slici u Širokom: Borimo se protiv tih pojava
Screenshot: Twitter

U SKLOPU 18. kola Premijer lige Široki Brijeg je na svom stadionu razbio Zvijezdu 4:0. Utakmica na Pecari jedno vrijeme je bila prekinuta odlukom suca Sabrije Topalovića iz Zenice zbog poruke Škripara.

Škripari su podigli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka i citat: "Živio sam časno, izdale me jude, vašu optužnicu ne prihvaćam časni sude."

Igrači su morali u svlačionicu, a utakmica je kasnije nastavljena bez Škripara koji su napustili stadion.

Oštro priopćenje

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom tih događaja, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih osoba s ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi službeni dokumenti s jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti daljnje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih osoba, a u skladu s propisima, NS/FS BiH pokrenut će disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine", napisali su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara