Čemu cirkus oko Beckhamove ozljede: Na SP ne ide 35-godišnja rezerva

Čemu cirkus oko Beckhamove ozljede: Na SP ne ide 35-godišnja rezerva

Tekst: Z.A.

"ENGLESKE nade u osvajanje SP-a doživjele su ogroman udarac, ali ne u Milanu nego spoznajom da je Aaron Lennon daleko od oporavka nakon dva mjeseca pauze zbog ozljede prepona."

"Hladnom i bezosjećajnom Capellu je Lennonova nespremnost puno važnija od nedvojbeno tužne vijesti da će Beckham propustiti SP zbog ozljede Ahilove pete na utakmici Milana i Chieva", piše Guardianov kolumnist Rob Smyth.

"U čisto nogometnom smislu, koliko god bezosjećajno zvuči, Beckhamova ozljeda nije bitnija od  Matthewa Upsona i Michaela Carricka. U čisto nogometnom smislu, ta priča ne bi trebali biti na zadnjim stranicama, a kamoli naslovnicama. Niti jedan drugi nogometaš ne bi dobio toliko suosjećanja. Ipak, ovdje se radi o Beckhamu, nacionalnoj instituciji, i stoga je razvučen po svim današnjim novinama."

"Ne bi vodio Englesku do slave - najviše čemu se mogao nadati je par ulazaka kao zamjena"

"To povlači pitanja u što se pretvorilo novinarstvo i zemlja koja se hrani takvim vijestima, ali to je za neku drugu raspravu. Zadržimo se ipak na tome što znači Beckhamov izostanak sa SP-a", suzdržao se Smyth od nepotrebnog moraliziranja.Nije zato izdržao da ne podere romantičnu sliku 35-godišnjeg Becksa kako inspirativno vodi Englesku do slave u JAR-u: "To nije moguće jer bi ulazio tek kao zamjena zahvaljujući vještini, iskustvu i sjajnim centaršutevima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa 34 godine nije imao što tražiti na mjestu gdje se traži munjevita brzina"

"Engleska trenutno ima mnogo većih briga; upitne su sve pozicije osim onih Waynea Rooneya i Franka Lamparda - zabrinjava forma Emilea Heskeya, Stevena Gerrarda, Garetha Barrya i Johna Terrya. Ozljede muče Lennona, Glena Johnsona, Rija Ferdinanda i Ashleya Colea, a svi nabrojeni su članovi Capellovih idealnih 11 - status koji Beckham nikako nije mogao dostići."

"Capello je poziciju na desnom krilu detektirao kao jedinu u vezi i napadu gdje momčadi može ubrizgati munjevitu brzinu koja je nužna u modernom nogometu i ako Lennon ne bude spreman, zbog tih razloga će ga zamijeniti Theo Walcott i Shaun Wright-Phillips."

"Još jedan comeback bio bi previše čak i za njega"

Teško da će Becks dodati još koju na već postojećih 115 kapica za Englesku iako je "pokazivao izniman borbeni duh kada ga je McClaren otpisao ili dok ga je Capello zanemarivao, ali još jedan comeback bio bi previše čak i za njega. U svibnju mu je 35 godina i nije krio da mu je četvrti SP na kojem je trebao nastupiti bio glavna motivacija posljednjih godina, i teško da će ga na novi pokušaj nagnati još jedna sezona u LA Galaxyju".Guardianov kolumnist poentira nadom da će ovo biti "posljednji put da cirkus oko Beckhama zasjenjuje ono što se događa na terenu" te isticanjem sreće u nesreći da je do Becksova odlaska došlo "srednje teškom", a ne pogubnom ozljedom jer u tom slučaju "na naslovnicama bi bio ne samo danas, nego sljedeća tri mjeseca".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara