Červar: Igrači su pretjerano nervozni

Červar: Igrači su pretjerano nervozni
U HRVATSKOJ kući u Maroussiu danas je održana prva konferencija za novinare na kojoj su nazočili hrvatski sportaši. Gosti izvanrednog zdanja kojeg je vlasnik Slavko Šimunović ustupio Hrvatskom olimpijskom odboru bili su rukometni izbornik Lino Červar, vaterpolist Dubravko Šimenc, te plivači Sanja Jovanović i Gordan Kožulj.

Šimenc će u petak biti nositelj hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara, što već sada doživljava kao veliku čast. On je obećao da će hrvatski barjak držati najviše što može, dok jedva čeka početak mimohoda i taj poseban trenutak, o kome mu je pričao Goran Ivanišević, nositelj hrvatske zastave na OI u Barceloni. Govoreći o vaterpolo turniru, Šimenc smatra da će biti najjači u povijesti, budući da je od 12 momčadi jedino Egipat autsajder.

"Zbog velike izjednačenosti turnira odlučivat će sudački kriteriji, što zasigurno nije dobro za vaterpolo i zapravo je njegov najveći problem. Ukoliko u prvoj utakmici svladamo Amerikance, sve će biti daleko lakše," tvrdi Šimenc.

Uoči premijernog dvoboja sa Islandom 14. kolovoza izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nije nimalo miran, štoviše vrlo je ljut na svoje igrače jer su prenervozni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad ih nisam vidio tako nervozne, pa sam morao pojačati razinu treninga ne bi li ta negativna energija nestala", ustvrdio je Červar. Nervoza je posljedica iščekivanja početka, no i igrači znaju da bez Renata Sulića i Tončija Valčića ova reprezentacija nije ista kao u Portugalu kada su postali svjetski prvaci.

Gordan Kožulj i Sanja Jovanović govorili su o početnim dojmovima, a Kožulja je impresioniralo golemo zanimanje za plivačka natjecanja jer su čak i treninzi vrlo posjećeni. Budući da je leđaš, Kožulj bi ipak volio da je olimpijski bazen natkriven, kao i Sanja Jovanović, koja očekuje plasman u polufinale na 200 leđno kao potvrdu dobroga rada u pripremnom periodu.

"Bazen mi se učinio manjim što je dobar osjećaj za plivača, a i vrlo je brz," kazala je 18-godišnja Dubrovkinja, od koje se pravi rezultati očekuju u Pekingu 2008. Trener Dmitar Bobev govorio je i o Duji Draganji, izuzetno talentiranom Splićaninu, čiji bi hrvatski rekord od 49.30 sekundi mogao garantirati ulazak u finale elitne discipline na 100 metara slobodno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara