OLIMPIJSKE IGRE

Červar se oglasio nakon odgode Olimpijskih igara: Sada je tu puno nepoznanica

Červar se oglasio nakon odgode Olimpijskih igara: Sada je tu puno nepoznanica
Foto: EPA

IAKO JE hrvatska muška rukometna reprezentacija tek trebala osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju, i to na turniru u Parizu, koji se trebao održati sredinom travnja, odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o odgodi Igara komentirao je i izbornik Kauboja Lino Červar.

"Mislim da se to moglo i očekivati. Olimpijske igre kao najveća manifestacija ljudskoga roda su i najveći izazov za svakog sportaša, pa tako i za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju. Ove Olimpijske igre će biti posebne jer će one pokazati da život nije stao, premda je stalno ugrožen i u opasnosti. Jučer su to bili ratovi s poznatim, a danas s potpuno nepoznatim neprijateljem, koronavirusom. Zato sport, a posebno Olimpijske igre, moraju odaslati poruku optimizma i nade. Vjerujem da će OI u Tokiju 2021. godine potvrditi da su altruizam i zajedništvo naša budućnost", rekao je Červar pa dodao:

"Oni pobjeđuju svaki oblik egoizma jer jedino se tako može uživati u slobodi, sreći, miru i blagodatima života. Jasno je da bismo silno željeli biti na tom tokijskom summitu i boriti se za treće olimpijsko zlato. I sve ćemo napraviti da to i ostvarimo. Ali mnogo je tu sada nepoznanica na koje će odgovore morati dati Svjetska rukometna federacija. Što je s onima koji su izborili nastup u Tokiju? Hoće li se i kada održati olimpijske kvalifikacije, itd., itd.? Ne bih nagađao. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati", zaključio je Červar. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara