RUKOMETNI EURO

Červar vratio kameru da pozdravi navijače i objasnio kako se radi faul

Červar vratio kameru da pozdravi navijače i objasnio kako se radi faul
Foto: Index, Pixsell

UŽIVO smo u Grazu nakon otvaranja Eura, Hrvatska je protiv Crne Gore pred nekoliko tisuća navijača Hrvatske na tribinama upisala prvu pobjedu (27:21).

Reprezentacija Line Červara gubila je nakon prvog dijela i namučila se protiv statistički jedne od najlošijih ekipa Eura. No, Crna Gora je žilavija nego što to govore brojke njihovih dosadašnjih nastupa na Euru. U drugom dijelu Hrvatska je s puno boljom obranom 5:1 i isturenim Duvnjakom podsjetila na ozbiljnu ekipu i riješila utakmicu. Duvnjak je bio pokretač, uz veliki Marićev doprinos u napadu. Na Index Sportu možete glasati za najboljeg i najlošijeg igrača Hrvatske u interaktivnoj anketi.

"Obrana u prvom dijelu nije bila naša snaga, a u napadu nismo imali strpljenja. Nasjeli smo na njihovu igru i pozicijski napad, išli smo jedan na jedan, trošili snagu, radili nepotrebne prekršaje, nismo bili momčad u obrani i zato su Crnogorci imali prednost na poluvremenu", počeo je Červar.

U nastavku je na teren izašla druga momčad.

"Jača obrana na čelu s Duvnjakom koji je jako dobro igrao prednjeg, a obrana na čelu sa Šegom bila je također jako dobra."

Što dalje?

"Moramo biti čvrsti i ispraviti pogreške. Ako nastavimo ovako, nećemo dobiti Bjeloruse, moramo igrati bolje. Moram pohvaliti igrače za drugi dio, bili smo koncentrirani, sigurni u sebe i sve ono što smo htjeli. Prvi dio nije bio dobar", nije odustajao Červar.

Hrvatska se, jasno je to, još uigrava.

"Drugi dio daje optimizam, tako treba ići, igrati čvrsto i pametno od početka. Crna Gora nas nije nas iznenadila, računali smo na agresivnost, njihovi napadi traju dugo, a mi smo nasjeli na to iako smo znali. Nismo imali protok lopte na kružnog napadača. U drugom dijelu smo ih raširili uz granitnu obranu, to je put", objasnio je Červar i osvrnuo se na dva isključenja Mandića u drugom dijelu.

"Poremetilo nam je planove, nema ništa na silu, ne treba raditi faule tako. To dokazuje da nisi jak, prekršaj mora biti kratak i jak, nema guranja, to se danas kažnjava", kaže izbornik. 

Červar je na kraju javljanja prekinuo voditeljicu i vratio kameru sekundu na sebe da bi pozdravio navijače. Oko četiri tisuće navijača Hrvatske ispunile su potpuno tribine u Grazu. 

"I još nešto, pozdravljam publiku, bila nam je veliki igrač više danas", poručio je Červar u kamere za kraj. 
 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara