Červar vratio Mirka Alilovića u reprezentaciju!

Červar vratio Mirka Alilovića u reprezentaciju!

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
 
HRVATSKI rukometni savez potvrdio je i četvrtu zamjenu na Europskom prvenstvu. Lino Červar u momčad je vratio Mirka Alilovića, iskusnog vratara kojeg je na kraju prve faze poslao na tribinu, a umjesto njega pozvao Ivana Pešića.

Červar je odluku donio nakon večernjeg treninga, uoči sutrašnje utakmice s Norveškom u 2. kolu druge faze Eura.

Alilović je bio nesiguran u prve dvije utakmice na Euru, u kojima je skupio samo šest obrana, pa je morao prepustiti svoju poziciju Pešiću koji nije bio ništa bolji u nastavku turnira. U porazu od Švedske skupio je samo dvije obrane.

Pešić i Alilović izmjenjuju se u sastavu reprezentacije, uz Ivana Stevanovića koji je branio u sva četiri dosadašnja dvoboja.

Vlado Šola otkrio je da Aliloviću nije bilo drago što je ispao iz momčadi, a prije nekoliko dana rekao nam je da se radi o taktičkoj odluci izbornika. 
 
"Svi smo u službi hrvatske rukometne reprezentacije. Ja sam danas na tribinama, sutra će biti netko drugi", komentirao je Alilović početkom tjedna.

Červar: Moramo riješiti problem golmana

Hrvatski vratari su statistički najlošiji na Euru. Od osam momčadi koje su dosad odigrale tri utakmice, hrvatski golmani imaju uvjerljivo najmanje obrana. Stevanović, Pešić i otpisani Alilović u tri utakmice skinuli su samo 21 udarac protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar je danas, govoreći o ekipi Norveške i njihovu 22-godišnjem vrataru koji brani rutinirano kao 40-godišnjak, progovorio i o problemu s vratarima u Hrvatskoj.

"Norvežani su riješili pitanje golmana za narednih deset godina, a mi nismo. Moramo u Hrvatskoj riješiti taj problem, detektirati i prepoznati materijal za golmana, sa psihičkim i motoričkim sposobnostima koji nam garantira sigurnost. Pretjerano je kada se kaže da je vratar 50 posto momčadi, ali on je temelj sigurnosti, prvi čovjek obrane, a obrana je sve."


> PITALI SMO HRVATSKE VRATARE Zašto su najgori na Euru?

> Koliko je fer kriviti golmane?

> Červar maknuo Mirka Alilovića iz reprezentacije

> Alilović prvi put progovorio o izbacivanju iz momčadi

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara