NAVIJAČI

Česi sa srpskim zastavama pretukli navijače Kosova. Na stadionu pokazali trofeje

Česi sa srpskim zastavama pretukli navijače Kosova. Na stadionu pokazali trofeje
Foto: Twitter

VISOKOG RIZIKA bila je odlučujuća utakmica Češka - Kosovo (2:1) u kvalifikacijama za Euro 2020. Događaji na ulicama Plzena i na tribinama stadiona u tom gradu pokazali su da je sigurnosna procjena bila točna.

Jer navijači Češke su u pogledu kosovskog pitanja na strani Srbije. Na ovu utakmicu su otišli pod sloganom "Igramo protiv nikoga", a na nedavnoj utakmici istih takmaca u Prištini jedan češki navijač pretučen je zbog skandiranja "Kosovo je Srbija" te njih osam uhićeno zbog namjere da dronom sa zastavom Srbije prekinu utakmicu.

Nije dugo trebalo čekati osvetu Čeha. Okićeni srpskim zastavama iz više smjerova napali su kafić u centru Plzena u kojem su se prije utakmice okupili kosovski Albanci i ondje ih pretukli. Kosovarima se tako osvetilo što nisu poslušali preporuke iz Češke da zbog sigurnosnih razloga ne putuju na utakmicu. Brojni navijači Kosova ipak nisu htjeli propustiti ovako važan meč.

Navijači iz Plzena i Brna napali su ih noseći srpske zastave, kao i onu na kojoj su granice Kosova preko koje je natpis "Nema predaje" i srpski grb. 

Česi su u istom tonu nastavili i na stadionu. Ondje su prilikom intoniranja kosovske himne razvili srpske zastave, a kao trofeje su istaknuli i transparent te zastavu Kosova koje su oteli u spomenutom napadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara