Prag, Dubrovnik, Ljubuški, Split: "Mamiću, želimo ti pošteno suđenje"

Foto: Nikola Vilić / Cropix, Index

U SPLITU je u Dubrovačkoj ulici jutros osvanuo transparent na kojemu je pisalo "Lucija Mamić, sretan imendan. Neprijatelj nikad ne spava". Iako na i oko poruke nije bilo navijačkih obilježja, čini se kako je ovaj događaj samo nastavak akcije koju posljednjih mjeseci vode navijači Dinama protiv Zdravka Mamića, a nakon dugo vremena podršku su dobili i iz Splita.

Naravno, radi se o Mamićevoj kćeri Luciji kojoj su ovim putem nepoznate osobe čestitale imendan, ali su ujedno i podsjetili Dinamovog izvršnog predsjednika kako borba za njegov odlazak iz hrvatskog nogometa i dalje traje.Treba napomenuti da je Mamić do sada već nekoliko puta u javnosti iskazivao zabrinutost zbog prijetnji, uvreda i pogrdnih skandiranja njegovoj obitelji, a posebno kćerima. Na posljednjoj je press konferenciji rekao:

"Otac sam dvoje djece, prijavio sam jutros policiji sve ove napise po gradu i prijetnje koje mi dolaze. Moj brat je našao prijeteću poruku na krpi pred vratima, pisalo je 'Zoki, dolazimo po tebe'. Napadali su mi kuću, prijavljivao sam, ali nikada nisu počinitelji nađeni. Sve OK, ali dignite glas i protiv toga da se mene tuče, udara, da mi se prijeti, meni i mojoj obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitka" iz Splita mogla bi biti pokušaj navijača da pokažu pomirljive tonove prema Mamićevoj obitelji, dok u isto vrijeme njemu poručuju da i dalje neće mirno spavati.

U jeku istrage oko korupcijskog skandala i potplaćivanja sudaca u HNL-u navijači su u Zagrebu pred "Palačom pravde" u Vukovarskoj ulici Mamiću poručili kako i za njega očekuju "pošteno suđenje".

U galeriji fotografija pogledajte niz trasparenata protiv Zdravka Mamića postavljenih diljem Hrvatske, ali i šire.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara