Četvorica Jamajčana priznala uzimanje dopinga

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ČETVORICA jamajčanskih sprintera, Yohan Blake, Marvin Anderson, Allodin Fothergill i Lansford Spence, priznala su korištenje nedopuštenih sredstava.

Podsjetimo, Disciplinska komisija Jamajčanske antidopinške agencije (JADCO) je prije nekoliko tjedana oslobodila također osumnjičenu Sheri-Ann Brooks zbog proceduralne pogreške prilikom testiranja B uzorka, dok je spomenutu četvoricu sprintera oslobodila jer je utvrdila da metilksantin, na koji su bili pozitivni, nije na listi zabranjenih sredstava Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Međutim, i sâm JADCO je uputio žalbu na presudu svoje Disciplinske komisije, utvrdivši da je metilksantin po svojoj strukturi vrlo sličan tuaminoheptanu, sredstvu koje se nalazi na popisu zabranjenih. Žalbena komisija JADCO-a je u četvrtak također oslobodila jedinu atletičarku među osumnjičenima, također utvrdivši da je u njezinom slučaju došlo do proceduralne pogreške.

No, muški članovi optužene skupine shvatili su da će Žalbena komisija vjerojatno u njihovom slučaju promijeniti odluku, pa priznanjem krivnje pokušavaju ishoditi blažu kaznu.

Nadaju se da će proći samo s ukorom, ali i dalje postoji mogućnost da će dobiti uobičajenu dvogodišnju zabranu nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara