Cibona ipak igra polufinale Kupa u punom sastavu! "Večeras je pobijedio sport"

Foto: Željko Grgić /Cropix

DVA sata prije polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića, Cibona je poslije cjelodnevnih pregovora postigla sporazum s vjerovnicima po pitanju dugovanja koje je novo vodstvo naslijedilo, što znači da će u završnici Kupa igrati s prvom momčadi.

Podsjećamo, zbog dugovanja Vladimeru Boisi, Zadar je pod blokadom pa svoju polufinalnu utakmicu protiv Cedevite može igrati sa samo šest igrača iz seniorskog pogona, dok je Ciboni prijetilo isto prije utakmice sa Zagrebom, jer je u šahu drže bivši igrači s aktualnim dugovanjima - Andrić, Bagarić, Troha, Vukušić.

"Sa zadovoljstvom mogu objaviti kako smo prije nekoliko trenutaka postigli sporazum sa svim igračima i trenerima vjerovnicima o naslijeđenim dugovanjima Cibone. Večeras je pobijedio sport i Cibona će u završnici Kupa Krešimira Čosića zaigrati u punom sastavu. Ovo je velik uspjeh za novo vodstvo i čestitam svima na postignutom dogovoru. Najviše zahvaljujem vjerovnicima, sportašima i trenerima, koji su pristali na naš prijedlog vezanim uz naslijeđena dugovanja i time pokazali kako su sport i Cibona iznad svega!", izjavio je Zdenko Antunović direktor Cibone
 
Podsjetimo igračima i trenerima vjerovnicima klub je na prošlotjednom sastanku ponudio slijedeće:
 
- opcija 1: isplata 50 posto dugovanja glavnice u roku 60 dana od dana sklopljenog dogovora, a ostatak od 50 posto dugovanja bit će realiziran u ustupanju dionica Kluba u narednom, predviđenom periodu;
 
- opcija 2: isplata 35 posto dugovanja glavnice u roku 60 dana od dana sklopljenog dogovora; uz isplatu dodatnih 35 posto dugovanja glavnice u slijedeće 3 godine, a ostatak od 30 % dugovanja bit će realiziran u ustupanju dionica Kluba u narednom, predviđenom periodu.
 
"Visina dugovanja Cibone nastalih u prethodnom razdoblju prema igračima i stručnom vodstvu, a koje je novo vodstvo Kluba naslijedilo, procijenjena je na oko 40 milijuna kuna. Ovim dogovorom novo je vodstvo Kluba učinilo velik korak ka stabilizaciji kluba i povratku na staze stare slave Cibone", poručuju iz kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara