Ciboni neće biti priznata pobjeda nad Ülkerom?

Ciboni neće biti priznata pobjeda nad Ülkerom?

ZBOG pogreške zapisničkog stola koja je nastala u 23. minuti utakmice, tako što je koš gostujućeg igrača Amaye upisan Ciboni VIP, hrvatskom predstavniku u Euroligi vjerojatno neće biti priznata pobjeda nad Ülkerom.

Cibona VIP je sinoć u Draženovom domu pobijedila turskog ülkera rezultatom 69:68, no odmah nakon utakmice gostujuća momčad  uložila  je žalbu koju će razmatrati stručna komisija Eurolige.

Naime, u 23. minuti, pri vodstvu domaćih 46:34, zapisnički stol je koš ülkerovog centra Amaye upisao Ciboni za 48:34. Gosti su potom inzistirali da se Ülkeru kod rezultata 50:34 dodaju dva poena, to je i učinjeno, ali Ciboni nisu oduzeta dva poena. Tako je kraj utakmice pri rezultatu 69:68 za Cibonu VIP završio s dva krivo upisana poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Eurolige Vladimir Stanković "Jutarnjem listu" nije mogao reći kakav će biti rasplet. Spomenuo je da se prije dvije godine sličan slučaj dogodio na utakmici između Olympiacosa i Unicaje. Tada je Španjolcima žalba odbijena zato što je nisu uložili odmah nakon utakmice nego dan kasnije.

Nitko ne vjeruje da će pobjeda biti dodijeljena Ülkeru. Postoji mogućnost da stručna komisija poništi utakmicu i odredi igranje nove, ili da bude naklonjena Ciboni te joj usprkos greški daruje dva boda.

I glasnogovornik Cibone Ivan Jurković potvrdio je za Index.hr da pobjeda nikako ne može biti pripisana Ülkeru, već da se eventualno može odigrati nova utakmica, a rasplet situacije očekuje se tijekom ovog ili idućeg tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara