Cico Kranjčar: Niko - hrvatski Zidane

Cico Kranjčar: Niko - hrvatski Zidane

NOVI hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar u intervjuu za Nacional odbija optužbe za nepotizam, te tvrdi kako njegov sin Niko zavređuje poziciju koju u Francuskoj ima Zinedine Zidane.

"On predstavlja budućnost našeg nogometa i oko njega će se puno toga vrtjeti", rekao je Zlatko Kranjčar komentirajući igrače koji su ključni za hrvatsku reprezentaciju, pa je uz Niku pohvalio i sve ostale reprezentativce. 

Cico Kranjčar tvrdi dalje kako je Niko zaslužio mjesto u reprezentaciji i prije nego što je on postao izbornik, te dodaje da su Niku svi stručnjaci i mediji proglasili budućim vođom hrvatskog nogometa, te da je bilo pitanje dana kad će ući u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam vjerovao samo Niki, koji je moj sin, nego i drugim mladim igračima koji su dosad imali malu minutažu: Srni, Babiću, Vranjšeu i Klasniću. Mislim da dosadašnji rezultati pokazuju da sam izabrao pravu koncepciju", rekao je Kranjčar novinaru Nacionala koji ga je zamolio i da navede glavne Nikine osobine.

"Ovo govorim kao izbornik, na kraju krajeva, Nikinu igru analizirali su brojni stručnjaci. On ima izrazit nogometni intelekt i sposobnost odličnog proigravanja suigrača i distribuiranja lopti. Individualno je uvijek sposoban napraviti igrača više i biti opasan za suparnički gol. Kad ga procjenjujem kao roditelj, znam da ima i pozitivne karakterne odlike jer je u stanju biti vođa u Dinamu, a jednom sigurno i u reprezentaciji" – komentirao je Cico, dodajući kako prezime Kranjčar ima svojih prednosti, ali je ponekad i teret.

Cico se osvrnuo i na igru reprezentacije, pa je rekao kako je pobjedu u Švedskoj doživio jako emotivno jer je ona potvrda kapaciteta ove generacije.

No, Kranjčar ne želi pasti u euforiju pa tvrdi kako ove dvije pobjede ne znače da je Hrvatska siguran putnik u Njemačku, jer predstoji još osam utakmica kojima će Hrvatska pokušati osigurati plasman na SP, i tek će tada moći reći da je ova generacija uspjela.

Novinar Nacionala dotaknuo se i politike, pa je spomenuo Kranjčarovu izjavu od prije dvije godine, kada je rekao da mu je politički favorit Ivić Pašalić. Kranjčar je odgovorio da je podržao Pašalića jer su imali nekoliko dobrih kontakata, ali da nema ništa niti protiv Sanadera. "Ostao sam HDZ-ovac i drago mi je što smo opet na vlasti", zaključio je Kranjčar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara