Cico: Neću dopustiti da Rakitićev otac ruši kult reprezentacije

IZBORNIK Zlatko Kranjčar pred novinare je, kako i dolikuje, izašao raspoložen i inspiriran. Lice mu se malo naboralo tek za vrijeme razgovora o Ivanu Rakitiću, veznjaku švicarskog Basela.

"Neću dozvoliti da itko, pa tako niti otac nekoga igrača radi pritisak i tako narušava kult reprezentacije koji je građen od 1990. godine. Svakome tko iskreno želi igrati za Hrvatsku bi trebala biti čast već i to da ga se spominje kao reprezentativnog kandidata. Isto mišljenje kao o Rakitiću sam imao i o Bilosu, na kraju se ispostavilo da Bilos ne osjeća ništa prema Hrvatskoj tako da njegova odluka da igra za Argentinu nije nikakav gubitak za nas." - smatra Kranjčar.

Izbornik je najavio je kako će sljedeći njegov zadatak, nakon posjeta Austriji prošloga vikenda gdje je uživo pratio nastup reprezentativnog kandidata Marija Bazine, biti kontaktiranje Juventusa i Herthe kako bi iz prve ruke saznao zašto naši standardni reprezentativnici braća Robert i Niko Kovač u posljednje vrijeme imaju vrlo skromnu minutažu.

Izbornik Kranjčar je kazao kako već sada ima imena 23 igrača koja će povesti na SP u Njemačku, da ima iskristaliziran i širi popis od 30 imena, ali da će svejedno i dalje pratiti neke igrače, posebice mlađe koji su kandidati za hrvatsku reprezentaciju.

Pritom je spomenuo napadača Hamburger SV-a Mustafu Kučukovića i veznjaka Basela Ivana Rakitića, te se posebno osvrnuo na izjave Rakitićeva oca koji je izrazio zabrinutost da njegov sin ne prođe kao Mladen Petrić koji je odigrao samo dvije utakmice za Hrvatsku nakon čega više nije bio pozivan.

"Bazina me oduševio, a Austrijanci su ponosni na mene. Drago im je što sam izbornik koji je ostavio trag." - dodao je Cico.

Kao i obično, naš izbornik ne želi ništa prepustiti slučaju. Zazire od ozljeda svojih odabranika i vraća se starom dobrom receptu - analizi, organizaciji i realizaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara