Čileancima 15 tisuća besplatnih piva

Totalsport
Foto: AFP

ZA ČILEANSKU reprezentaciju Svjetsko nogometno prvenstvo još nije započelo, a navijači te južnoameričke države imaju već dvostruki razlog za iščekivanje prve utakmice.

U srijedu će protiv Hondurasa Čile započeti svoj put južnoafričkim Mundijalom. Zanimljivo, tog 16. lipnja proslavit će se točno 48 godina od njihove posljednje pobjede na utakmicama svjetskih prvenstava. Davne 1962. slavili su protiv tadašnje Jugoslavije.

I dok Honduras nudi lijepu priliku za prekid dugoga posta, čileanski navijači moći će uživati neovisno o rezultatu svojih miljenika. Naime, sponzor reprezentacije Cristal izašao im je ususret darujući 15.000 boca piva koja će biti servirana u baru smještenom u Sandton okrugu, imućnom dijelu Johannesburga.

"Kutak" čileanskih navijača dodatno će biti obogaćen zastavama i velikim televizorima na kojima će se moći gledati utakmice, te svoje veselje ili tugu zalijevati besplatnim pivom.

"Oko 5000 Čileanaca nalazi se na Svjetskome prvenstvu, a vjerujem da ih mi možemo privući 300 do 400. Nadam se da će i doći. U teškoj smo skupini, morat ćemo igrati i protiv Španjolske, ali imamo vjeru, a ona je ono posljednje što se gubi", kazao je čelni čovjek Cristala Jorge Azpillaga.

Osim protiv Hondurasa i Španjolske, u Mundijalovoj skupini H čileansku reprezentaciju očekuje i ogled protiv Švicarske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara