Čilić: Nedostaje mi mečeva u nogama

MARIN ČILIĆ unatoč poraza od Stanislasa Wawrinke nije bio pretjerano razočaran. Hrvatski je tenisač u Roland Garrosu odigrao odličan meč, ali sitni su detalji odnijeli prevagu na stranu njegovog protivnika.

"Iskreno, rekao bih da su se ključni trenuci meča odvijali u dva tie breaka. On je povlačio svaki put kad je to bilo bitno, sve mu je polazilo za rukom. Pogađao je puno winnera u tie breakovima i to je odnijelo prevagu. Ja sam, ako ćemo iskreno, možda bio malo pasivan, ali Wawrinka je odigrao odlično i zaslužio je pobjedu", rekao nam je Čilić nakon meča.

Marin priznaje kako je najslabija točka njegove igre danas bio servis, koji mu inače puno bolje funkcionira.

"Na servisu sam se malo mučio, trebalo mi je nekoliko slobodnih poena da dođem do daha. Bilo je jako puno poena s puno prebacivanja i puno potrošnje u nogama, tako da je prevaga tu bila na njegovoj strani jer on je zemljaš, a meni treba malo više slobodnih poena. Radim na tome i pokušavam to usmjeriti na bolje. Nadam se da će idućih tjedana sve sjesti na svoje mjesto", kaže Čilić.

Sigurno hoće, jer sad počinje sezona travnatih turnira koji Marinu, vidjeli smo prošle godine, vrlo dobro pašu.

"Trava mi sigurno paše. Ove ću godine opet igrati u Queensu i Nottinghamu da dobijem što više mečeva. Proteklih tjedana nisam imao dovoljno mečeva u nogama pa mi fali ta turnirska konstanta. Ne moram se previše bojati za rezultat jer igra je tu. Vrijeme će pokazati svoje i sigurno će biti dobrih rezultata", podvukao je Čilić.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara