Kiša zaustavila sjajnog Čilića

Kiša zaustavila sjajnog Čilića

Foto: Guliver Image/Getty Images

SUSRET 3. kola Wimbledona između Marina Čilića i Slovaka Lukaša Lacka prekinut je zbog kiše pri vodstvu našeg tenisača 6:3, 6:3, 0:1, te će najvjerojatnije biti završen u subotu.
 
Čilić je u potpunosti dominirao protiv Lacka tijekom sat i 22 minute igre u petak koliko im je kiša dopustila igrati. Naime, zbog kiše je program u Wimbledonu kasnio puna četiri sata, a kada je igra i započela dvoboji su bili prekinuti na oko sat i pol.
 
Dvoboj Čilića i Lacka tako je započeo oko 17.30 sati po hrvatskom vremenu, ali je prvi put prekinut zbog kiše nakon samo pet minuta i jednog odigranog gema.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nastavku je Čilić do kraja prvog seta čak tri puta oduzeo servis Lacku, a u svakom servis-gemu Slovaka je imao barem jednu "break-loptu", dok je jednom izgubio gem na svoj početni udarac nešto lošijom igrom u šestom gemu.
 
Drugi set protekao je Čilićevom potpunom dominacijom na svom početnom udarcu, dok mu je za osvajanje te dionice igre bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvario za 5:3.
 
Naš najbolji igrač mogao se prije novog kišnog prekida još više približiti pobjedi, jer je u prvom gemu trećeg seta imao dvije "break-lopte", no Slovak se ipak spasio i zadržao kakve-takve izglede za preokret u subotnjem nastavku.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara