Čilićev humanitarni spektakl okupit će brojne hrvatske sportske zvijezde

Čilićev humanitarni spektakl okupit će brojne hrvatske sportske zvijezde
Foto: Pixsell

JEDAN od najboljih hrvatskih košarkaša Bojan Bogdanović, bivši nogometni reprezentativac Ivan Klasnić i tenisači Nikola Mektić i Franko Škugor pridružit će se brojnim zvijezdama hrvatskog sporta koje su već potvrdile svoje sudjelovanje na humanitarnom teniskom turniru, koji će se u organizaciji Zaklade Marin Čilić održati 12. lipnja 2019. na zagrebačkoj Šalati.

"Bit će mi veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji, a siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti nešto dobro za našu zemlju. Očekujem veliku podršku i snažno bodrenje s prepunih tribina na Šalati jer će biti jako zanimljivo gledati nas sportaše u potpuno novim ulogama. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti, a uz to učiniti i dobro djelo. Pozivam sve da nam se pridruže 12. lipnja u Zagrebu! Vidimo se", kazao je košarkaš Indiana Pacersa.

Dolazak već potvrdile brojne zvijezde iz hrvatskog sporta

Svoj su dolazak na Šalatu već potvrdili Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh i Dina Levačić, a tijekom narednih dana organizatori najavljuju još puno sjajnih imena koja će zaigrati za plemeniti cilj Zaklade Marin Čilić.

Želja našeg proslavljenog tenisača je da svako dijete ima mogućnost zdravog sportskog razvoja, a prvo multifunkcionalno igralište koje će financirati njegova Zaklada, bit će izgrađeno u Osnovnoj školi Tordinci. Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a iako postoji samo 12 godina, ostvaruje uspjehe u različitim područjima.

Škola danas broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, pohađaju je učenici iz sva četiri mjesta općine Tordinci, no još uvijek nema sportsku dvoranu, vanjsko igralište oštećeno je i neprikladno, a u cijeloj općini ne postoje izvanškolske sportske aktivnosti.

“Presretni smo što je Zaklada Marin Čilić odabrala Osnovnu školu Tordinci za projekt izgradnje multifunkcionalnog vanjskog igrališta. Vijest o odabiru učenici su primili s erupcijom oduševljenja i veselja, kao i svi učitelji i zaposlenici škole i na tome smo izuzetno zahvalni Marinu Čiliću i vodstvu njegove Zaklade.

Radost je ogromna jer će izgradnjom igrališta učenici konačno imati odlične uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te za bavljenje sportom u svoje slobodno vrijeme. Moći ćemo osnovati i školski sportski klub jer će on sada imati puno više smisla. Raduje nas što će takvo igralište u konačnici pomoći razvoju sportskih talenata među našim učenicima i tko zna, možda se neki novi Čilić, Modrić ili Duvnjak krije baš među njima", poručio je Antun Maletić, ravnatelj Osnovne škole Tordinci.

Tenis će zaigrati nogometaši, rukometaši, košarkaši, vaterpolisti, veslači i atletičari

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje ekshibicijski teniski turnir u parovima. Bit će ovo jedinstvena prilika vidjeti nogometaše, rukometaše, košarkaše, vaterpoliste, veslače i atletičare s reketima i lopticama u ruci.

Prvi dio turnira igrat će se u grupama, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te oni pred malim ekranima. Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a najmlađi će moći upoznati neke od svojih sportskih idola, zaigrati tenis, zabaviti se na sportskim poligonima ili kupiti posebne suvenire i majice.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara