Ćirin" izum" i heroj Zenice: Neka Dinamo zaboravi bodove u Temišvaru

Tekst: Zvonko Alač
Foto: AFP

NEMANJA SUPIĆ, golman Temišvara koji je u BiH "ušao u legendu" obranama na kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Turske, za Index govori o predstojećem Dinamovom protivniku u Europskoj ligi.

Zanimljivo, do čovjeka čije je ime tijekom spomenute utakmice odjekivalo Zenicom i okolicom,  došli smo posredstvom još jedne novovjeke BiH legende, TV i radijskog komentatora Marjana Mijajlovića, čija je slava također nakon prijenosa utakmica Ćirinih sinova prešla regionalne okvire.

Prošlo je samo dva tjedna otkad si sa Cipra, iz Anorthosisa, stigao u rumunjski Temišvar, ali to je sasvim dovoljno vremena za prve dojmove o novom klubu?

Nema nikakve sumnje da je Temišvar sjajno organiziran i vođen klub i jedan od najsređenijih klubova u Rumunjskoj, točnije, uz Cluj najbolje organiziran. Stabilni su financijski, među igračima vlada odlična atmosfera i radi se o klubu koji je sjajno ustrojen i posložen na svim razinama.

Čini se kako su tvoj novi klub i Cluj posljednjih godina "smijenili" bukureštanske klubove Steauu, Dinamo i Rapid s dominantnih pozicija u Rumunjskoj?

Tako je. Vidi se to i po tome što u oba kluba igra dosta stranaca, a uprava Temišvara ne žali sredstava kako bi klub bio što konkurentniji i u Europi.

Kakav je tvoj status u Temišvaru?

Još nisam zaigrao za moj novi klub jer u Europskoj ligi nemam opravo nastupa obzirom da sam već ove sezone nastupao u kvalifikacijama za Anorthosis, dok sam u procesu sređivanja papirologije kako bi stekao pravo nastupa u rumunjskom prvenstvu.

Približimo malo Dinamovim navijačima Temišvar; Tko su po tvom mišljenju glavni igrači tvog kluba i od koga im prijeti najveća opasnost?

Pa sigurno neću otkrivati takve stvari i pred tako bitnu utakmicu našim protivnicima olakšavati posao. To je posao Dinamovog stručnog štaba i neka se oni tim pozabave. Uostalom, naša najveća snaga je zajendištvo i što nema zvijezda.

Hoćeš nam onda reći koji je igrač Temišvara po tvom guštu?

Ne želim otkriti ni to. Ništa što bi moglo pomoći nekom iz Dinama. Kada već ne mogu pomoći mom novom klubu u Europi, ne želim ništa otkrivati suparnicima. Sigurno je kako je u našoj momčadi dobra atmosfera i da Dinamo očekuje jako težak posao.

Ako ne želiš ništa reći o Temišvaru, da čujemo kakvi su tvoji dojmovi o Dinamu. Jesi li ih gledao ikako ove sezone?

Gledao sam ih u 3. pretkolu Lige prvaka kada su igrali protiv Salzburga. Dinamo je i u tim utakmicama, iako je ispao, pokazao ono što je poznato - da je jedan od najjačih klubova sa prostora bivše Jugoslavije i u ta je dva susreta pokazao da ima dobru ekipu i da nas s njima očekuje čvrst dvoboj.

Dinamo ima nekoliko prvoklasnih igrača i bit će težak meč za nas i za njih, ali očekujem našu pobjedu.

Gledali smo utakmicu Ajaxa i Temišvara u Amsterdamu, gdje je Costel Pantilimon, tvoj kolega na golu Temišvara, s nekoliko obrana spasio mrežu i donio bod tvom klubu. Hoće li i protiv Dinama vaša igra biti više orijentirana na obranu?

Teško mi je predvidjeti kakvu će taktiku postaviti trener Sabau, ali u svakom slučaju mislim da ćemo igrati na pobjedu do koje ćemo na kraju i doći.

Navijači Temišvara poznati su po vatrenoj atmosferi koju stvaraju na domaćem terenu?

Čim sam došao u Temišvar uvjerio sam se u njihovu fanatičnost a sada se pogotovo može očekivati vatrena atmosfera jer igramo utakmicu gdje pobjedom možemo odškrinuti vrata prolaska skupine u Europi. Njihova privrženost klubu je zaista posebna - na domaćim utakmicama je po 20, dok nas na međunarodnim bodri i preko 30 tisuća navijača. To će se itekako vidjeti i čuti na utakmici u četvrtak i mislim da će Dinamo podleći tom pritisku.

Ljubimac si još jedne fanatične publike, one u Zenici, gdje ti je cijelo Bilino Polje skandiralo tijekom utakmice s Turskom. Gdje je luđa atmosfera; u Zenici ili Temišvaru?

Za mene nigdje u svijetu ne postoji atmosfera ni navijači kao što su oni u Zenici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara