Ćiro Blažević: Slovenci vode najveće hrvatske klubove, neka dođe i Katanec!

Ćiro Blažević: Slovenci vode najveće hrvatske klubove, neka dođe i Katanec!

Foto: Press

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ bio je dio nogometnog panela Football Brunch, koji je održan u Ljubljani, u Champions Loungeu, na temu Nogomet u regiji.

Kao najava prvog Football Festa, nogometnog sajma i konferencije, koji će se održati od 27. do 30. listopada u Zagrebu, u Ljubljani je organiziran 3. Football Brunch na kojem je glavni gost bio Ćiro .

"Drago mi je da smo u Ljubljani, pogotovo nakon što je Slovenija, ali i regija dobila novog predsjednika institucije, kao što je UEFA, Aleksandra Čeferina. Vjerujem da tako sposoban čovjek može puno napraviti, ne samo za slovenski, već i za hrvatski i regionalni nogomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro je u Ljubljani prokomentirao i mogućnost da u Dinamo kao trener dođe Srečko Katanec, aktualni slovenski izbornik. Blažević smatra kako bi Katanec mogao istovremeno biti i izbornik Slovenije i trener Dinama.  

"Mislim da to nije problem, pa i ja sam istodobno vodio klub i reprezentaciju, a mislim da bi Srečko bio pravo rješenje za Dinamo", kazao je Ćiro na susretu struke u slovenskoj prijestolnici, gdje je nahvalio napredak slovenskog nogometa u zadnje vrijeme.

Po njemu, taj se napredak vidi u tome što je na mjesto predsjednika UEFA-e došao Slovenac Čeferin, ali i u tome da neke najuspješnije hrvatske klubove vode treneri iz Slovenije.

"Dva od tri najveća hrvatska kluba, Rijeku i Hajduk, vode slovenski treneri, a ako u Dinamo dođe Katanec, onda će sva tri. To mi baš nije najmilije, ali je to dokaz napretka slovenske nogometne struke o čemu svjedoči i uspjeh Matjaža Keka koji je u Rijeci postao prava zvijezda, što je Slovencu u hrvatskom nogometu inače teško postati", ocijenio je Blažević, inače dobar poznavatelj prilika u slovenskom nogometu gdje je prije desetak godina pola sezone vodio prvoligaša Muru.

"Mislim da bi Srečko Katanec bio pravo rješenje za Dinamo i navijam da dođe. On bi u ekipi uveo red karakterističan za Slovence, a kao trener je striktan, kvalitetan i ambiciozan", pohvalio je Ćiro slovenskog izbornika za kojega se špekulira da bi mogao otići sa tog mjesta nakon preseljenja Čeferina u sjedište UEFA-e.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara