Ćiro: Bosna me nije htjela jer sam bio dobar s Tuđmanom

Ćiro: Bosna me nije htjela jer sam bio dobar s Tuđmanom

ĆIRO BLAŽEVIĆ posjetio je uoči prijateljske utakmice Hrvatske i BiH reprezentacije Radio Dobre Vibracije i bez suzdržavanja progovorio o odnosima u hrvatskom nogometu te europskim posrtanjima svojih bivših klubova, Hajduka i Dinama. Ćiro je posebno oprao Zdravka Mamića zbog rasprodaje klupskih vedeta, a priznao je i da nije prihvatio poziv nogometnog saveza BiH prvenstveno zbog političkih razloga.

O ovogodišnjim pokušajima Hajduka i Dinama da ostvare pravi rezultat u euro-natjecanjima, Ćiro je otvoreno kazao; "Hajduk nije ni blizu odgovorio onome što smo priželjkivali. Nije to ekipa koja može napraviti podvig i eliminirati Sampdoriju. Za razliku od Hajduka, objektivno, Dinamo ima jednu 'famoznu' ekipu, i moramo priznati da smo se svi oduševljavali što je Mamić prodao Da Silvu za tako velike novce, a sad se ispostavilo da je učinio potpuno pogrešno."

Tu se legendarni nije zaustavio; "Da mu je Da Silva ostao, već bi se plasirao u Ligu prvaka, što mu donosi tri puta više novca od onog što je zaradio. Ja sam gotovo uvjeren da će se Dinamo plasirati u Ligu prvaka, ali neće biti lako. Dinamo ima koncentraciju nogometaša koji se ne mogu nositi sa svima u svijetu. S kumom Mamićem imam poseban odnos, ali to me ne sprečava da kažem da je Mamić postao vlasnik Dinama, on vlada tim klubom, on je izgubio nacionalni identitet, kad smo se svi poistovjećivali s Dinamom. To mu zamjeram."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro tvrdi da očekuje vrlo zanimljivu utakmicu na Koševu. Hrvatska je, smatra, izuzetno kvalitetna, ali je BiH pokazala se može nositi sa svima. Iako se nakon odlaska Blaža Sliškovića sa klupe BiH reprezentacije, Ćiro spominjao kao najizgledniji kandidat za njegovog nasljednika, stvari su zapele - na politici.

"Dogovorio sam se za preuzimanje vrste, a onda su političari rekli; Ma nemoj mi Ćiru, on je bio dobar s Tuđmanom."

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara