Ćiro: Dalić je popušio Šukera, HNS me nije zvao na finale

Ćiro: Dalić je popušio Šukera, HNS me nije zvao na finale
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ĆIRO BLAŽEVIĆ bio je šef i mentor Zlatku Daliću na početku njegove trenerske karijere. Hrvatski izbornik prisjetio se toga i zahvalio Ćiri nakon što je s hrvatskom reprezentacijom izborio finale Svjetskog prvenstva.

"Bolje četa miševa s lavom na čelu, nego četa lavova s mišem na čelu. Mi smo dobili lava u rukavicama i on savršeno vodi ovu našu mladost. On je najzaslužniji za ovako veliku transformaciju Hrvatske. Vidite što znači vođa koji na fini način uvjeri sve aktere da moraju biti kao jedna obitelj. Dalić je pedagog, odgojitelj. Kad me pitao kako da bude kao ja, rekao sam mu: Sine, ti budi ti, jer si lider koji dulje traje. Imam samo afirmativne stvari za reći o Daliću jer je čestit čovjek kojem ne može nitko nametnuti da igra netko tko nije zaslužio. Ja sam mu bio šef dvije godine, i on me i danas zove tako", rekao je Ćiro gostujući na Novoj TV, pa dodao:

"Danas bolje vidim neke stvari, nego kad sam bio aktivan. Pratim tu evoluciju. Dalić je besprijekorni lider, znalac, strateg, bez toga ne bi mogao imati ovakvu seriju".

Dalić je Ćiru pozvao na finale u Moskvu, ali nije dobio poziv od HNS-a.

"Ne. To je jedna konfuzija. Meni je jako žao i čudno kako su oni smioni da lansiraju javno nešto što znaju da ne mogu realizirati. Dalić je čovjek kojeg savršeno dobro poznajem, njemu je laž strana, ali je, u žargonu, popušio Šukera. On je bio siguran kako će se taj njegov prijedlog prihvatiti kao svrsishodan, računao je na psihološki efekt za ekipu".

"Dalić ne poznaje Šukera, a ja ga poznajem. On je mene uvrijedio, ali njega se to ništa ne tiče jer njega ništa ne interesira. Samo je on! Takav je bio i šest godina kad sam ih vodio. Ustvari, nije baš bio takav jer nije mogao biti. Sada je on na funkciji i misli kako mu je funkcija i pamet dala i tjera svoje. A sve što misli krivo misli", rekao je Ćiro o Šukeru.

Pod Ćirom je u dresu Zagreba stasao i Mario Mandžukić, koji je vođa reprezentacije na terenu.

"On je jedan netipičan igrač. Karakterno, nije bilo lako njime vladati. On je inteligentan igrač, to mu omogućava transformaciju na bolje. Bio je pravi đilkoš, zato sam mu dao takav nadimak. Ali danas je drugačije, danas je Mandžukić gospodin, đentlmen, i sretan sam što je došao na taj nivo. On je ponosan član reprezentacije, bez ikakvih ekscesa", kaže Ćiro.

O u posljednje vrijeme kritiziranom Perišiću, koji je jučer Engleskoj zabio prvi gol i asistirao za drugi, Ćiro je rekao:   

"Nisam tu da kritiziram. Ja gledam utakmice sam, krajnje koncentriran. I onda čujem u prijenosu Ćosića koji kaže da treba mijenjati Perišića. Skoro sam pao s klupe. Pa on je jedini čovjek koji može napraviti nešto".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara