CITY IZBAČEN IZ LIGE PRVAKA

City se oglasio o kazni: Razočarani smo, ali ne i iznenađeni. Žalit ćemo se

City se oglasio o kazni: Razočarani smo, ali ne i iznenađeni. Žalit ćemo se
Foto: Getty Images

MANCHESTER CITY na dvije godine izbačen je iz Lige prvaka, objavila je UEFA.

Prvak Engleske će za kršenje UEFA-inih pravilnika o licenciranju i fair-playa morati platiti i 30 milijuna eura globe. Bilo je ovo donekle očekivano i najavljivano mjesecima unazad, ali je odjeknulo kad se stvarno dogodilo. 

Odgovor iz Manchestera stigao je ekspresno. U priopćenju kluba, čelnici su najavili da će iskoristiti pravo žalbe na Međunarodnom sudu za sport (CAS) gdje jedino mogu pobiti ovu odluku. 

"Manchester City je razočaran, ali nije iznenađen današnjim priopćenjem Sudskog vijeća UEFA-e. U prosincu 2018. UEFA-in istražitelj najavio je da bi sankcije mogle biti ovakve prije nego li je izvršena bilo kakva vrsta istrage. Manjkav proces UEFA-e pokazao je da nema sumnje u rezultat istraživanja.

Žalili smo se svim UEFA-inim tijelima, a sada ćemo nastaviti tražiti pravdu, prvi korak bit će žalba Međunarodnom sportskom sudu čim to bude moguće", ističe se u priopćenju Cityja iz kojeg se da iščitati da su znali što ih čeka. 

Manchester City već se jednom suočio s ovakvom situacijom, ali je u svibnju 2019. godine prošao nekažnjeno. 

Ovu sezonu ekipa Pepa Guardiole odigrat će "normalno" do kraja, ali u naredne dvije nećemo ih gledati u Europi. Osim u slučaju da Međunarodni sud za sport poništi UEFA-inu odluku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara