CNN opjevao srpski tenis: Kako su Nole, Ana i Jelena igrali pod NATO-ovim bombama?

CNN opjevao srpski tenis: Kako su Nole, Ana i Jelena igrali pod NATO-ovim bombama?

Tekst: M.P.
Foto: AFP

OPČINJEN bajkovitom pričom srpskog tenisa, veliki je CNN odlučio našim istočnim susjedima i protivnicima u četvrtfinalu Davis Cupa posvetiti velik članak pod naslovom "Đoković vodi srpsku tenisku revoluciju".

Iako se u uvodu navodi da Srbija danas ipak nije tamo gdje je bila prije dvije godine, kada su uz Novaka i Jelena Janković, odnosno Ana Ivanović bile u samom vrhu ženske konkurencije, autor se klanja rezultatima koje postiže zemlja sa samo 10 milijuna stanovnika.

"Sjajni su to rezultati za zemlju koja ima otprilike deset milijuna ljudi i koja nema neku posebnu tradiciju u tenisu, nego se radije opredjeljuje za momčadske sportove kao što su nogomet i košarka. Osim Đokovića, Srbi su proizveli i Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, obojicu u top 50 svjetskog tenisa", objašnjava se i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija će za mjesto u polufinalu Davis Cupa igrati protiv Hrvatske, s kojom je tvorila staru Jugoslaviju. Danas nepostojeća država se u polufinale ovog istog natjecanja plasirala tri puta, 1988., 1989. i 1991."

"Rat mi je dao vremena za tenis"

Manje nego nedostatku teniske tradicije CNN se čudi kako je sjajna generacija srpskih tenisača iznjedrena upravo u trenucima kada je 1999. NATO bombardirao Beograd. Tada je Đoković imao samo 12 godina i zbog rata nije morao ići u školu.

"Rat mi je dao mnogo vremena za tenis i zbog toga sam sretan. I Jelena i Ana i Janko, svi smo prolazili kroz istu stvar. Nebrojeno puta nas se u nekoliko posljednjih godina pitalo kako smo uspjeli postati ovako dobri igrači, a dolazimo iz Srbije", objašnjava sam Đoković i dodaje:

"Kao mala zemlja, ujedinili smo se u kritičnim trenucima i davali jedni drugima potporu. Drago mi je da nam zemlja ide prema prosperitetu i da se okreće prema Zapadu. Sada je situacija puno bolja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara