CNN snima priču o zadarskom nogometnom čudu

CNN snima priču o zadarskom nogometnom čudu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA će u nedjelju prvi put u povijesti igrati finale Svjetskog nogometnog prvenstva. U Moskvi će se od 17 sati boriti za zlato protiv Francuske.

Hrvatska je senzacionalnim rezultatima postala svjetski hit, a o nogometnoj reprezentaciji piše se širom svijeta. Velik interes probudila je Hrvatska i u SAD-u, čija selekcija nije izborila nastup na SP-u. Amerikance zato fascinira kako je jedna tako mala zemlja uspjela ostvariti tako nevjerojatan uspjeh, a još više ih je zaintrigirala informacija da čak četvorica finalista potječu iz Zadra.

Istina, više je aktualnih hrvatskih reprezentativaca rođeno u Zagrebu (6) i Splitu (5), ali Zadar je fenomen zbog manjeg broja stanovnika i daleko lošijih nogometnih uvjeta. Pa ipak, taj je grad i njegov NK Zadar Hrvatskoj dao četvoricu aktualnih (Modrić, Subašić, Vrsaljko, Livaković) i jednog povremenog reprezentativca (Ivan Santini). Sva četvorica su prve nogometne korake napravili u Zadrovoj školi nogometa.

Zbog toga su u Zadar u petak stigli novinari američkog CNN-a, koji su odlučili snimiti priču o zadarskom nogometnom čudu.

Koliko je euforija oko SP-a i Hrvatske utjecala na popularnost Zadra govori i podatak da su nakon CNN-a, poslijepodnevni trening pratile čak dvije TV ekipe iz Nizozemske te jedna novinarska ekipa iz Francuske.

NK Zadar: Srce nam je puno, to su naša zadarska dica

Ovako je NK Zadar zahvalio svojoj "dici" na svemu što su napravili u Rusiji:

"Malo je reći da osjećamo ponos i sreću, da nam je srce puno što se možemo cijelom svijetu pohvaliti da su to naši momci, zadarska dica, dica Nogometnog kluba Zadar. I što je najljepše – da se oni sami tako osjećaju. Dovoljno je pogledati njihove objave na društvenim mrežama i tu virtualnu komunikaciju sa svojim gradom i matičnim klubom. Na kraju krajeva, svi su oni od prošle godine i članovi NK Zadar. Hvala Vam momci na ovom neopisivom osjećaju, na ovoj euforiji koja vlada našom zemljom, na ovim čarobnim trenucima koje ćemo pamtiti cijeli život i na načinu na koji se borite za hrvatski dres. Tri uzastopne pobjede nakon produžetaka, dvije nakon penala. Kao nitko nikada u povijesti! Ako postoji netko na kugli zemaljskoj tko još ne zna za Hrvatsku, taj će saznati u nedjelju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara