Collina se nije htio očitovati o suđenju na Euru

UMIROVLJENI talijanski nogometni sudac i svojedobno ponajbolji nogometni arbitar svijeta, Pierluigi Collina (48), izrazio je zadovoljstvo viđenim na Europskom nogometnom prvenstvu.

Prema njegovim riječima, nogometaši su poštovali suce i njihove odluke, odnosno ponašali su se u skladu sa zašivenim natpisom na dresu na kojem stoji “poštovanje”.

"Kako je turnir odmicao tako je njihovo poštovanje raslo. I to je ono najvažnije", rekao je Collina koji se iz svijeta dijeljenja pravde povukao prije tri godine, no danas volontira savjetujući kolege u Talijanskoj sudačkoj organizaciji.

Ipak, Collina je ostao “zakopčan” na upit o suđenju na Euru, vjerojatno ne želeći stavljati dodatan pritisak na leđa Roberta Rosettija, koji će suditi finale između Njemačke i Španjolske.

"Bolje je pričekati kraj turnira", zaključio je.

Rossetti: Počašćen sam što ću suditi finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bi se moglo očekivati da za finale nogometnog Eura određeni sudac osjeća strahovit pritisak, s Talijanom Robertom Rosettijem to nije slučaj.

"To predstavlja veliko zadovoljstvo i čast", zjavio je radosno Talijan uoči najvažnije utakmice turnira u Austriji i Švicarskoj, nedjeljnog dvoboja Nijemaca i Španjolaca na Ernst Happel stadionu u Beču.

Direktor jedne klinike u Torinu tako će zaključiti natjecanje koje je upravo on otvorio. Sudio je prvi dvoboj Eura između Švicarske i Češke (0:1) u Baselu.

Također je sudio dvoboj Grka i Rusa u skupini D, te četvrtfinalni ogled Hrvatske i Turske.

Totalsport
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara