Conte se oprostio od Italije: Uvijek sam bio sam protiv svih!

Conte se oprostio od Italije: Uvijek sam bio sam protiv svih!

Foto: Hina

PORAZOM od Njemačke u četvrtfinalu Eura, Antonio Conte završio je svoju epizodu na klupi talijanske reprezentacije. Sada već bivši izbornik Azzurra vraća se u klupski nogomet u kojem ga nije bilo od 2014. godine kada je otišao iz Juventusa. Conte će nakon kratkog odmora preuzeti Chelsea.

"Nitko mi nije davao podršku"

Na svojoj oproštajnoj presici u Francuskoj, Conte je umjesto zahvaljivanja i pozdrava krenuo u obračun s medijima i svima onima koji su ga kritizirali dok je bio izborni.

"Nitko mi nije dao podršku! Ni mediji, nitko! Oduvijek je bilo Conte sam protiv svih, a samo sam se borio za našu reprezentaciju, ne za sebe", rekao je.

"Moram biti iskren, nitko mi nije davao podršku. Jedino je predsjednik Saveza Carlo Tavecchio bio uz mene kad je bilo najteže, ali on ne može puno toga učiniti. Moje odluke su se uvijek preispitivale, žao mi je jer smo stvorili pravu obitelj pred kojom je sjajna budućnost", dodao je.

Conteu je posebno zasmetalo što se finale Kupa Italije nije pomaknulo tjedan dana ranije, kako bi na okupu imao sve igrače koje je planirao voditi u Francusku.

"Nadam se da će u budućnosti neki ljudi voditi malo više brige o reprezentaciji. Uzalud sam pokušavao pomaknuti termin finala Kupa kako bi dobio dodatnih tjedan dana za pripreme s njima. Ostao sam bez sedmorice igrača! Želio sam stvoriti mali ratni stroj. Međutim, mislim da smo svima pokazali kako se voli i kako se bori za našu zemlju", smatra Conte.

Nakon kratkog odmora, Conte seli u Englesku gdje ga čekaju obračuni s kremom svjetskog nogometa. Ranieri, Klopp, Bilić, Guardiola, Mourinho, Wenger...

"Nažalost, nisam tako planirao, ali uzet ću tjedan dana za odmor, a nakon toga preuzimam Chelsea. Bit će teško, ali ja ne znam za drugačije", zaključio je Conte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara