Nalaz iz SAD-a: Cro Cop ipak nije bio dopingiran

Nalaz iz SAD-a: Cro Cop ipak nije bio dopingiran

Screenshot (Youtube)

MIRKO FILIPOVIĆ, umirovljeni hrvatski borac, primio je e-mail u kojem je stigla potvrda da nije bio dopingiran.
 
''Kad se sjetim da su me živog razapeli. Užas, ne mogu vjerovati da sam nevin prošao to što sam prošao. Neka, sve je došlo na svoje, ali ono što su mi neki ljudi i neki mediji radili, to je bilo sramotno. Drago mi je da je pravda pobijedila'', rekao nam je presretni Mirko.
 
USADA: Rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije
 
Podsjetimo, Američka antidopinška agencija (USADA) kaznila je Filipovića s dvije godine suspenzije zbog uzimanja hormona rasta. 
 
"Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode. Prema primjenjujućim pravilima, mi možemo napraviti još jednu analizu pa ćemo zadržati sve uzorke", stoji u poruci koju je primio Filipović, a koju potpisuje izvršni direktor USADA-e Travis Tygart.
 
Upravo je Tygart nakon suspenzije Mirka poručio da je hrvatski borac trebao misliti o svom zdravlju kad je uzimao doping.
 
"Naši su ciljevi u konačnici očistiti oktagon i zaštititi prava čistih boraca u UFC-u. Ne samo da sportaši trebaju misliti o svom zdravlju i sigurnosti kad je riječ o zabranjenim supstancama, nego i o šteti koju takvi slučajevi mogu nanijeti njihovu ugledu."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Filipović je vukao ozljedu još od borbe protiv Gabrijela Gonzage, a hormon rasta uzeo je iz očaja, kako bi se pokušao na vrijeme oporaviti za borbu protiv Hamiltona. Kad je vidio da ne ide, objavio je kraj karijere.
 
''Kad su mi pozvonili u 7.30 sati dao sam urin i krv. Nazvao sam odmah šefa u UFC i rekao mu da su me došli testirati. Rekao sam mu i da sam uzimao šest dana hormon rasta jer mi je rame u katastrofalnom stanju te da imam sve nalaze. Kasnije su me spojili da razgovaram s ljudima iz te antidopinške agencije. Pitao sam ih zašto bi mi zabranili da nastupam kad bih nakon šest dana bio potpuno čist. Da sam im poslao nalaze oni bi mi unaprijed to odobrili i sve bi bilo OK''rekao je Mirko u obraćanju javnosti nakon što je u javnost izašla vijest o njegovoj suspenziji.
 
''Bilo pa prošlo. Sve što se događalo nakon odluke da se povučem svakako nije nešto što bi poželio bilo koji sportaš.  Nakon što su se svi mediji digli na noge, i to mnogi koji nikad ni slova nisu napisali o mojoj karijeri, i optuživali me za nekakav doping, histerizirali, nabacivali se blatom, svaki moj demantij izgledao je kao da skupljam perje bačeno s vrha nebodera. Prava istina je da sam ozlijedio rame i da mi je prijetila puno gora ozljeda ako nastavim trenirati. Samo je to razlog zbog čega sam prelomio u sebi da je dosta te agonije i svakodnevnih treninga pod bolovima. Većina nije pokazala nikakav interes da mi se jave i pitaju o čemu se točno radi pa da tek onda napišu nešto. Ovako im je bilo lakše i slađe. Poznato je da je pljuvanje najdraži hrvatski sport. Raspitivao sam se jesu li zbog moje suspenzije Hrvatskoj uvedene nekakve sankcije, jesu li poskupjeli krediti. Koliko sam uspio shvatiti, nisu. 
 
Uglavnom, USADA je objavila da zbog ''kršenja antidopinške politike'' izriče sankcije. Ne zbog dopinga ili nekakvog pozitivnog nalaza na doping, već zbog obavijesti meni osobno da sam uzeo sredstvo koje kad se prijavi, tretira se kao lijek koji oni u pravilu odobravaju. Međutim, nužna je njihova dozvola. Nisam ju tražio jer jednostavno nije bilo vremena i tako sam prekršio njihova pravila. Suspendirali su me i točka. To je to. Ne mogu ništa, mogu se žaliti jedino upravi vodovoda. Iako pozitivnog nalaza na bilo koju nedozvoljenu supstancu nema, naši mediji jedva su dočekali da mogu vrištati o nekom dopingu. No, neka, ne dao bog većeg zla.''

Fantastična vijest iz SAD-a! Bravo Mirko Filipovic!

Posted by Index Sport on 9. Januar 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara